Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα: Το σαγηνευτικό μυθιστόρημα του Clive Barker σε νέα έκδοση!


Με Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα (Το πρώτο βιβλίο για την τέχνη) οι Εκδόσεις BELL ολοκληρώνουν τις επανεκδόσεις των σπουδαιότερων έργων του Clive Barker. Τα υπόλοιπα βιβλία του μαιτρ της φαντασίας που κυκλοφορούν τώρα σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία είναι το Αείπολη (Το δεύτερο βιβλίο για την τέχνη), το Ιμάτζικα και ο Υφαντόκοσμος.

«Αναμειγνύοντας στοιχεία τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και σουρεαλιστικής λογοτεχνίας, το έργο του Μπάρκερ είναι ένας συνδυασμός Στίβεν Κινγκ και Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Δημιουργεί έναν κόσμο όπου οι βαθύτεροι φόβοι μας φαίνεται να είναι τα ίδια τα όνειρά μας» (The Boston Herald). Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα αποτελεί «ένα σταυροδρόμι όπου το Ουράνιο Τόξο της Βαρύτητας συναντά τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, υπαινικτικό, παραμυθένιο, περίπλοκο και διασκεδαστικό. Ακραία μεταφορικό, βαθιά συμβολικό» (The New York Times).

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Στο Πάλομο Γκρόουβ της Καλιφόρνιας, τέσσερα κορίτσια πέφτουν να κολυμπήσουν σε μια παράξενη, στοιχειωμένη λίμνη. Εννιά μήνες αργότερα θα γεννήσουν τέσσερα παιδιά από τα οποία θα επιζήσουν τα τρία. Τα δύο είναι καρπός του Τζαφ, ενός ανθρώπου-πνεύματος που λατρεύει το σκοτάδι και τη διαφθορά. Το άλλο είναι γιος του Φλέτσερ, εκπροσώπου του καλού και του φωτός. Χρόνια ολόκληρα ο Τζαφ και ο Φλέτσερ μάχονται ο ένας τον άλλο λυσσαλέα, καθώς και οι δυο προσπαθούν ν’ αποκτήσουν την Τέχνη, τη μεγαλύτερη δύναμη που μπορεί να κατακτήσει ο άνθρωπος. Και τώρα σκοπεύουν να συνεχίσουν τη μάχη μέσω των παιδιών τους.

Αλλά τα σχέδιά τους θα ανατραπούν, όταν ένας αγνός και παράφορος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στο γιο του Φλέτσερ και την κόρη του Τζαφ. Τώρα ο πόλεμος των πατέρων τους θα γίνει πιο άγριος από ποτέ και θα ’ναι μέχρις εσχάτων. Ο καθένας θα σχηματίσει το στρατό του από τις ψυχές των κατοίκων του Πάλομο Γκρόουβ. Εφιάλτες θα περπατήσουν στους δρόμους της πόλης. Φαντασιώσεις θα υλοποιηθούν και θα δράσουν. Το Γκρόουβ θ’ αντικρίσει τελικά το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα.

Τίποτα εκεί δεν θα είναι πια όπως πριν. Ούτε και στον κόσμο όλο.

Κριτικές


«Η φαντασία του αποσβολώνει, οι επινοήσεις του είναι ασύλληπτες και η γραφή
του πιο εξελιγμένη από ποτέ. Ένα έργο πλούσιο σε συμβολισμούς».
The New York Times Book Review

«Υπαινικτικό, παραμυθένιο, περίπλοκο και διασκεδαστικό.
Ακραία μεταφορικό, βαθιά συμβολικό».
The New York Times

«Είδα το μέλλον των έργων τρόμου κι έχει το όνομα του Clive Barker. Είναι τόσο
καλός, που κυριολεκτικά μ’ αφήνει άφωνο».
Stephen King



Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα  (The Great and Secret Show) του Clive Barker
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου