Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2018: 15 νέα βιβλία για τα μάτια σας μόνο!



Δεκαπέντε είναι οι τίτλοι που ετοιμάζουμε (οι τρεις έχουν ήδη κυκλοφορήσει) για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2018 και φύγαμε να τους δούμε αναλυτικά:


Περιπέτεια


Για τη νέα περιπέτεια του Τζακ Ρίτσερ που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Το Πέμπτο Επίπεδο του Lee Child (μετάφραση Νίκος Ιβραηνίας) είναι η 20η περιπέτεια του Ρίτσερ, ο οποίος είναι το ίδιο απολαυστικός όπως πάντα!

Κι επειδή σας αρέσει πολύ ο Ρίτσερ, αποφασίσαμε να σας συστήσουμε και έναν νέο ήρωα που θα λατρέψετε: τον Καρλ Λόγκαν. Ο Καρλ Λόγκαν ήταν ο τέλειος πράκτορας. Μοναχικός. Χωρίς πραγματικούς φίλους και οικογένεια. Εκπαιδευμένος να αντιμετωπίζει κάθε κατάσταση ψυχρά και αποτελεσματικά, χωρίς κανένα συναίσθημα.
Αλλά ο Λόγκαν δεν είναι πλέον αυτός που ήταν. Η ζωή του άλλαξε για πάντα πέντε μήνες πριν, όταν αιχμαλωτίστηκε, βασανίστηκε και έφτασε στο κατώφλι του θανάτου από έναν από τους πιο βίαιους τρομοκράτες στον κόσμο, τον Γιουσέφ Σελίμ.
Το πρώτο βιβλίο της bestselling σειράς Ο Εχθρός είναι το Χορεύοντας με τον Εχθρό του Rob Sinclair (μετάφραση Χριστίνα Ριζοπούλου), ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, γεμάτο δράση, αγωνία και ανατροπές, και έρχεται στα νέα BELL Best Seller στις 12/10.

Στις 12/10 έρχεται και μια ακόμη πολυαναμενόμενη περιπέτεια, Το Αρπακτικό του Wilbur Smith (μετάφραση Ρηγούλα Γεωργιάδου). Ο Έκτορ Κρος καταδιώκει τον δολοφόνο της γυναίκας του, τον ψυχοπαθή Τζόνι Κόνγκο και ο Σμιθ μας προσφέρει για ακόμη μια φορά ένα μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα!

Με μια περιπέτεια, όμως, έρχεται στα BELL Best Seller και ο Γιώργος Δάμτσιος. Ο Γιώργος, γνωστός για τα βιβλία του στο χώρο του φανταστικού και του τρόμου, κάνει την έκπληξη αυτή τη φορά και μας παρουσιάζει το Σκοτεινό Πέπλο. Στο μυθιστόρημα αυτό, που θα κυκλοφορήσει στις 9/11, ένας άντρας με αμνησία προσπαθεί να ανακαλύψει πώς ακριβώς εμπλέκεται στα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλονίζουν τη… Θεσσαλονίκη. 

Ψυχολογικά θρίλερ


Στις 28/9 κυκλοφορεί το Κάτι στο Νερό της πρωτοεμφανιζόμενης Catherine Steadman (μετάφραση Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου), το οποίο κυκλοφόρησε μόλις το καλοκαίρι σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία (#1 New York Times bestseller, The Times bestseller) και συγκεντρώνοντας πολλά θετικά σχόλια από αναγνώστες και κριτικούς. Πρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού που ξεκινάει έναν ονειρεμένο μήνα του μέλιτος στο τροπικό νησί της Μπόρα Μπόρα. Εκεί, μια μέρα, στη διάρκεια μιας κατάδυσης βρίσκουν κάτι στο νερό… Ξαφνικά, η Έριν και ο Μαρκ βρίσκονται μπροστά σ' ένα δίλημμα: να μιλήσουν ή να προστατεύσουν το μυστικό τους. Στο κάτω κάτω, αν δεν το μάθει κανένας, ποιον βλάπτουν; Η απόφασή τους, όμως, θα πυροδοτήσει μια ολέθρια αλυσίδα γεγονότων…

Στις 26/10 επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα η #1, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο συγγραφέας του ψυχολογικού σασπένς, B. A. Paris. Μετά τα Πίσω από Κλειστές Πόρτες και Η Κατάρρευση, η Πάρις παρουσιάζει το Φέρε Με Πίσω (μετάφραση Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου). Πρόκειται για το απόλυτο page turner που θα σας κάνει να μαντεύετε τι συμβαίνει μέχρι την τελευταία σελίδα!

Τρόμος


Το The Walking Dead: Η Πτώση του Κυβερνήτη (μέρος πρώτο) των Robert Kirkman & Jay Bonansinga κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και το The Walking Dead: Η Πτώση του Κυβερνήτη (μέρος δεύτερο) (και τα δύο σε μετάφραση Χρήστου Μπαρουξή) αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23/11, ολοκληρώνοντας έτσι την καθηλωτική -και γεμάτη εκπλήξεις- ιστορία του Κυβερνήτη. Φανατικοί -και μη- του Walking Dead, σπεύσατε!

Στις 26/10, όμως, έρχεται και ένα μυθιστόρημα φαντασίας και τρόμου με ελληνική υπογραφή. Οι Μακάριοι του Μάριου Δημητριάδη είναι ένα διαφορετικό, από όσα έχετε διαβάσει, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα τρόμου, για έναν δάσκαλο που μετατίθεται σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου για ν’ ανακαλύψει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως…

Έρωτας


Στη σειρά βιβλίων SILK θα κυκλοφορήσει στις 23/11 το νέο μυθιστόρημα της Gena Showalter Νιώσε το Άγγιγμά μου, ενώ τον Δεκέμβριο επιστρέφει η Έλενα Αντωνίου με μια υπέροχη ιστορία-έκπληξη, για την οποία θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις λίγο αργότερα!

Επανεκδόσεις


Το Μεγάλο Μυστικό Θέαμα του Clive Barker κυκλοφορεί ήδη, μετά από πολλά χρόνια, σε νέα έκδοση και σειρά τώρα έχουν οι επανεκδόσεις στα βιβλία των John Connolly και Lee Child: Στις 23/11 έρχεται το 4ο βιβλίο της σειράς του Τσάρλι Πάρκερ (Στο Λευκό Δρόμο του John Connolly) και στις 14/12 η τέταρτη περιπέτεια του Τζακ Ρίτσερ (Βασικός Ύποπτος του Lee Child). 

Παιδικό


Ναι, έχουμε και ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους! Το Όνειρο του Κουρκουμά της Βάσως Παπαδοπούλου (εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού) έρχεται στις 9 Νοεμβρίου για να ταξιδέψει τα παιδιά για ακόμη μια φορά στη Χώρα των Μπαχαρικών!

Και το 2019;


Α, μη βιάζεστε! Έρχονται πολλά και καλά βιβλία μέσα στο 2019. Jeffrey Archer, Belinda Bauer, Chris Carter, Joe Hill, Κωνσταντίνος Κέλλης και Κική Τσιλιγγερίδου είναι λίγα μόνο από τα ονόματα που πρέπει να σημειώσετε για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου. Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται!   

2 σχόλια: