Τρίτη 29 Απριλίου 2014

10 + 1 γεγονότα που δε γνωρίζατε για τον Dean Koontz!


Σ’ ολόκληρο τον κόσμο το όνομα Dean Koontz είναι συνυφασμένο με τη φαντασία, τα θρίλερ, τον τρόμο και τα μυστήρια. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς σε παγκόσμιο επίπεδο και ήρθε η ώρα να γνωρίσετε κι εσείς κάποια πράγματα για τον ίδιο, που ούτε καν τα φανταζόσασταν! 

Ξεκινάμε:

1.    Γεννημένος το 1945 θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς όλων των εποχών.

2.    Ο ίδιος προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια, ενώ ως παιδί υπέφερε από τη βία του αλκοολικού πατέρα του.  

3.    Στο ξεκίνημα της καριέρας του έγραψε βιβλία με διάφορα ψευδώνυμα, όπως "David Axton", "Leigh Nichols", "Brian Coffey", “John Hill”, “Aaron Wolfe” κ.α.

4.    Με τη σύζυγό του Γκέρντα έκαναν μια συμφωνία στο ξεκίνημα της καριέρας του: Εκείνη θα του έδινε 5 χρόνια για να πετύχει ως συγγραφέας, στηρίζοντάς τον οικονομικά (αναλαμβάνοντας η ίδια την πληρωμή των λογαριασμών κλπ.)

5.    Ο Dean Koontz είναι ένας από τους συγγραφείς με τις περισσότερες πωλήσεις βιβλίων, οι οποίες ξεπερνούν τα 400 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει πως έχει πουλήσει περισσότερα βιβλία από best selling «γίγαντες» όπως οι Stephen King, Dan Brown και J.R.R. Tolkien!

6.    Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 38 γλώσσες.

7.    14 βιβλία του έχουν φτάσει στο Νο 1 της λίστας των New York Times

8.    Είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους συγγραφείς του κόσμου, με ετήσια έσοδα που υπολογίζονται στα 25 εκατομμύρια δολάρια.

9.    Μερικά από τα πιο γνωστά βιβλία του –που κάθε fan πρέπει να έχει διαβάσει – είναι τα: Ένταση, Φαντάσματα, Ο Εφιάλτης Παραφυλάει, Ψίθυροι στο Σκοτάδι και Ο Παράξενος Τόμας

10.    Το νέο του βιβλίο Αθωότητα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL στις 16 Μαΐου!

11.    Το επόμενο βιβλίο του λέγεται The City και θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στις ΗΠΑ.


Δείτε ΕΔΩ όλη τη βιβλιογραφία του Dean Koontz από τις Εκδόσεις BELL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου