Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Κάνε τα Στραβά Μάτια: Αναζήτησε τον εχθρό μέσα σου…

 

Στη μάχη της Κοπεγχάγης το 1801, ο αντιπλοίαρχος της ναυαρχίδας έστειλε σήμα στο λόρδο Νέλσον να σταματήσει να επιτίθεται στο στόλο των Δανών και να υποχωρήσει. Ο Νέλσον κοίταξε μέσα από το τηλεσκόπιο με το τυφλό του μάτι και είπε: «Δε βλέπω κανένα σήμα». Έχοντας αγνοήσει τη διαταγή, συνέχισε την επίθεση και κέρδισε τη μάχη. Από αυτό το περιστατικό βγήκε η φράση «κάνω τα στραβά μάτια».

Στη νέα περιπέτεια του επιθεωρητή Γουίλιαμ Γουόρικ είναι βέβαιο πως ο αγαπημένος ήρωας του Τζέφρι Άρτσερ δεν σκοπεύει να κάνει τα στραβά μάτια ποτέ και για κανέναν λόγο. Ο σπουδαίος βρετανός συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών και των τριακοσίων τριάντα εκατομμυρίων αντιτύπων επιστρέφει με το νέο #1 bestseller του, Κάνε τα στραβά μάτια, και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως δεν έχει κατακτήσει καθόλου τυχαία τον τίτλο του «μεγαλύτερου αφηγητή του καιρού μας» (The Mail on Sunday).   

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Η νέα επικίνδυνη αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας ο Γουίλιαμ Γουόρικ, επιθεωρητής μετά την πρόσφατη προαγωγή του, είναι να συντονίσει μια μυστική επιχείρηση που θα ξεσκεπάσει ένα διαφορετικό είδος εγκλήματος: τη διαφθορά στους κόλπους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Η ομάδα του, ενισχυμένη από τις αστυνομικούς Ρεμπέκα Πάνκχερστ και Νίκι Μπέιλι, αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τον Τζέρι Σάμερς, έναν νεαρό αρχιφύλακα που ο πολυτελής τρόπος ζωής του δε συμβαδίζει με τα οικονομικά του. Όμως η έρευνα παίρνει απρόσμενη τροπή όταν η Νίκι γοητεύεται από τον Σάμερς.

Στο μεταξύ, η υπόθεση του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Άσεμ Ρασίντι φτάνει στο δικαστήριο, με τον δαιμόνιο δικηγόρο Μπουθ Γουότσον να υπερασπίζεται τον Ρασίντι, ενώ ο σερ Τζούλιαν και η Γκρέις, ο πατέρας και η αδερφή του Γουίλιαμ, εκπροσωπούν το Στέμμα. Παράλληλα η Μπεθ, γυναίκα του Γουίλιαμ και μητέρα των δίδυμων μωρών τους, γίνεται απρόσμενα φίλη με την Κριστίνα Φόκνερ –την πρώην σύζυγο του ορκισμένου αντίπαλου του Γουίλιαμ, του πλούσιου συλλέκτη Μάιλς Φόκνερ–, η οποία εξασφαλίζει μια ανέλπιστη πηγή εισοδήματος όταν ο Φόκνερ πεθαίνει ξαφνικά από καρδιακή προσβολή και εκείνη ορίζεται μοναδική κληρονόμος της περιουσίας του.

Καθώς τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους, ο Γουίλιαμ συνειδητοποιεί ότι η διαφθορά φτάνει πιο βαθιά απ’ όσο νόμιζε, και ότι κάποιοι συνάδελφοί του δε διστάζουν καθόλου να κάνουν τα στραβά μάτια.

Το Κάνε τα Στραβά Μάτια είναι το τρίτο συναρπαστικό μυθιστόρημα (μετά τα Χωρίς Ρίσκο και Κρυμμένοι σε κοινή θέα) με ήρωα τον επιθεωρητή Γουίλιαμ Γουόρικ, από τον κορυφαίο αφηγητή και συγγραφέα πολλών παγκόσμιων bestseller Τζέφρι Άρτσερ.


Πληροφορίες για το βιβλίο

Κάνε τα Στραβά Μάτια (Turn a Blind Eye) του Jeffrey Archer
[Γουίλιαμ Γουόρικ #3]

Τιμή: €17,70 ● Σελίδες: 384 ● ΙSBN:  978-960-620-902-4

 

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου