Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ο Θεός Ποταμός: Ένα αρχαίο βασίλειο, ένα απίστευτο πεπρωμένο.

 

Το πρώτο βιβλίο του μοναδικού Wilbur Smith στην επική σειρά της Αιγύπτου.
 

Ο αγαπημένος εκατομμυρίων αναγνωστών Wilbur Smith, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο σε ηλικία 88 ετών, είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς περιπετειωδών μυθιστορημάτων στον κόσμο, ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ελλάδα, με φανατικούς αναγνώστες που διαβάζουν τις ιστορίες του από τις εκδόσεις μας, εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Μια από τις πιο αγαπημένες και πολυδιαβασμένες σειρές βιβλίων του είναι αυτή που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, με πρωταγωνιστή τον Τάιτα. Ο Θεός Ποταμός, που είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς, κυκλοφορεί μετά από 17 σχεδόν χρόνια και πάλι, σε νέα έκδοση, ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν επανεκδοθεί και τα υπόλοιπα, έως τώρα εξαντλημένα, βιβλία, Ο Έβδομος Πάπυρος, Οι Γιοι του Νείλου και Η Κατάρα του Νείλου.

Ο εμβληματικός αυτός συγγραφέας μπορεί να έφυγε, αλλά αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο, καθώς και πολλά μυθιστορήματα που έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν εκδοθεί ακόμα, όπως είναι και το πρώτο βιβλίο της νέας Αιγυπτιακής σειράς, με τίτλο Το Νέο Βασίλειο, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις μας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.
 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Αρχαία Αίγυπτος. Η Χώρα των Φαραώ. Ένας κόσμος χτισμένος από χρυσάφι. Ένας θρύλος που τον γκρέμισε η απληστία… Τώρα η Κοιλάδα των Βασιλέων ρημάζει από τον πόλεμο και στραγγίζει από το ζωογόνο αίμα της, καθώς ανάξιοι άνθρωποι κληρονομούν το ανεκτίμητο στέμμα.

Στην πόλη των Θηβών γιορτάζουν τον θεό Όσιρι. Οι πιστοί υπήκοοι του Φαραώ έχουν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον ηγέτη τους. Αλλά ο Τάιτα, ένας εξαιρετικά ευφυής ευνούχος σκλάβος, τον βλέπει απλώς σαν ένα σύμβολο της παρακμής του βασιλείου. Στο πλευρό του στέκονται οι δυο νεαροί προστατευόμενοί του: η όμορφη Λοστρίς, κόρη του άρχοντα Ιντέφ, κι ο Τάνους, ένας θαρραλέος αξιωματικός του στρατού.

Οι τρεις τους μοιράζονται ένα όνειρο. Να ξαναδώσουν στη χώρα του Νείλου τη χαμένη αίγλη και το μεγαλείο της. Αλλά ανάμεσα σ’ αυτούς και το στόχο τους ορθώνεται ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο: ο πανίσχυρος και δόλιος Ιντέφ, που από τα παρασκήνια ελέγχει όλη την Αίγυπτο…


Ο Θεός Ποταμός είναι το πρώτο μυθιστόρημα του δεξιοτέχνη της αφήγησης Wilbur Smith στην επική σειρά βιβλίων που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο.


Κριτικές


«Συγκλονιστικό… ίντριγκα, απληστία, βία, έρωτας και συναρπαστική δράση».
Publishers weekly

«Ένα επικό έργο… Ο Smith συγκαταλέγεται στους μεγάλους δημιουργούς της μυθιστοριογραφίας του 20ού αιώνα».
Tulsa World

«Από κάθε άποψη, ο Θεός Ποταμός είναι κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό βιβλίο!»
Daily Telegraph


Πληροφορίες για το βιβλίο

Ο Θεός Ποταμός (River God) του Wilbur Smith
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

 
Τιμή: €19,90 ● Σελίδες: 720 ● ΙSBN:  978-960-620-437-1  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου