Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Ένας Έντιμος Άνθρωπος: Το νέο μυθιστόρημα του John Le Carré κυκλοφορεί στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Α' αγγλική έκδοση!


Ο συγγραφέας του οποίου «η γραφή είναι εξίσου αναγνωρίσιμη με αυτήν του Τσαρλς Ντίκενς και της Τζέιν Όστιν» (Financial Times), ο λογοτέχνης που είναι ταυτόχρονα και ένας «προικισμένος ερμηνευτής των κρίσιμων θεμάτων της εποχής μας» (Kirkus Reviews), επιστρέφει με το εικοστό τέταρτο μυθιστόρημα της καριέρας του, το οποίο διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 2018 και πραγματεύεται μεταξύ άλλων το διχασμό και τις πολιτικές αναταράξεις της εποχής μας.  

Το πολυαναμενόμενο Ένας Έντιμος Άνθρωπος του Τζον λε Καρέ κυκλοφορεί στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την πρώτη αγγλική έκδοση και είναι αναμφισβήτητα το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς όχι μόνο στην ταραγμένη από τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο Brexit Μεγάλη Βρετανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα συναρπαστικά διεισδυτικό και διορατικό μυθιστόρημα που έρχεται να αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι ο Λε Καρέ «είναι ένας από τους μεγάλους αναλυτές της σύγχρονης σκηνής, που έχει το χάρισμα να προκαλεί και να αναστατώνει» (The Independent).Λίγα λόγια για την υπόθεσηΟ Νατ, ένας σαρανταεφτάχρονος βετεράνος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, πιστεύει ότι η καριέρα του ως χειριστή πρακτόρων έχει φτάσει στο τέλος της. Επιστρέφει στο Λονδίνο και στη σύζυγό του, την πολύπαθη Πρου. Όμως η ολοένα αυξανόμενη απειλή του Κέντρου Μόσχας αναγκάζει το Γραφείο να του αναθέσει μια τελευταία αποστολή: ο Νατ καλείται να αναλάβει τον παροπλισμένο υποσταθμό Καταφύγιο και τους γηραλέους κατασκόπους που τον στελεχώνουν. Η μόνη φωτεινή εξαίρεση στην ομάδα είναι η νεαρή Φλόρενς, που έχει βάλει στόχο έναν Ουκρανό ολιγάρχη με ύποπτα πάρε δώσε στη Ρωσία.

Εκτός από κατάσκοπος, ο Νατ είναι και λάτρης του μπάντμιντον. Ο τακτικός αντίπαλός του στο γήπεδο έχει τα μισά του χρόνια: ο μοναχικός, εσωστρεφής Εντ. Ο Εντ μισεί το Brexit, τον Τραμπ και τη δουλειά του σε μια απρόσωπη αυτοκρατορία των ΜΜΕ. Και είναι αυτός που θα παρασύρει την Πρου, τη Φλόρενς και τον ίδιο τον Νατ σε μια πράξη πολιτικής αγανάκτησης με ολέθριες συνέπειες για όλους.

Το Ένας Έντιμος Άνθρωπος είναι μια εφιαλτικά ακριβής περιγραφή της εποχής μας, άλλοτε σπαρακτική και άλλοτε σαρκαστική, δοσμένη με αμείωτη ένταση από τον σπουδαιότερο χρονικογράφο του καιρού μας.

«Κανένας άλλος συγγραφέας δεν έχει σκιαγραφήσει –τόσο ανελέητα για τους πολιτικούς αλλά τόσο συναρπαστικά για τους αναγνώστες– τις δημόσιες και τις μυστικές ιστορίες της εποχής του».
The Guardian

«Η γραφή του Τζον λε Καρέ είναι εξίσου αναγνωρίσιμη με αυτήν του Τσαρλς Ντίκενς και της Τζέιν Όστιν».
Financial Times
 

Πληροφορίες για το βιβλίοΈνας Έντιμος Άνθρωπος (Agent Running in the Field) του John Le Carré

Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Τιμή: €16,60 ● Σελίδες: 360 ● ΙSBN:  978-960-620-800-3

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου