Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

"Τα Κάστρα των Ονείρων" μάγεψαν και την Κηφισιά

Τάκης Βουγιουκλάκης, Ίρις Καλβά, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χάρης Νικολακάκης
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου η παρουσίαση του βιβλίου της Ίριδας Καλβά τα Κάστρα των Ονείρων από τις Εκδόσεις BELL και το βιβλιοπωλείο Sporos, στο καφέ Αμαρυλλίς στην Κηφισιά.

Ήταν μια πολύ ζεστή και συγκινητική βραδιά, αφού πολλοί φίλοι της Κηφισιώτισσας συγγραφέως βρέθηκαν στον πανέμορφο χώρο του Αμαρυλλίς για να ακούσουν την ίδια αλλά και τους σημαντικούς προσκεκλημένους που μίλησαν για το έργο της: την αγαπημένη ηθοποιό κ. Μέλπω Ζαρόκωστα και τον γνωστό σκηνοθέτη κ. Τάκη Βουγιουκλάκη.

Η κ. Μέλπω Ζαρόκωστα, που γνωρίζει τη συγγραφέα από τότε που η Ίρις Καλβά έκανε καριέρα στο θέατρο είπε χαρακτηριστικά: «Θα σας πω από την καρδιά μου ποια είναι η αξία του βιβλίου. Κατ' αρχήν έχει συνέπεια. Ξεκινάει για να μάθει όλους εμάς πως για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να έχεις πείσμα, πρέπει να έχεις πιστεύω και να ακολουθείς το πιστεύω σου, όσο δύσκολο κι αν είναι. Κάποτε θα το πετύχεις. Αυτό έχει συμβεί και στις δυο μας, έχουμε πετύχει αυτό που θέλαμε να κάνουμε στη ζωή! Και θα σας πω και κάτι άλλο: έδωσα το βιβλίο σε μια φίλη μου 90 χρονών που διαβάζει πολύ και μου είπε ότι την ενδιέφερε πάρα πολύ η ακολουθία και η ελαφρά μεταβολή της ίδιας της ηρωίδας, γιατί είναι η ίδια η γυναίκα που κατακτά τον κόσμο που ονειρεύεται να ζήσει.  Σας εύχομαι να το διαβάσετε και να πετύχετε κι εσείς αυτό που θέλει να διδάξει η Ίριδα».


Ο κ. Τάκης Βουγιουκλάκης, μεταξύ άλλων είπε: «Αν έγραφα ένα βιβλίο για την Ίριδα θα του έδινα τον τίτλο Το γελαστό, μελαγχολικό κορίτσι. Ανήσυχη, διεκδικητική, αποφασιστική, ανατρεπτική, κάποιες φορές πήρε τη ζωή της απ την αρχή, αγωνίστρια, ένα ήρεμο και συνάμα ένα ανταριασμένο θηλυκό. Διαβάζοντας το βιβλίο της διαπίστωσα ότι εδώ υπάρχει ένας ταλαντούχος συγγραφέας με έμπνευση και απόλυτα σωστή χρήση της γλώσσας μας. Δημιουργεί μεθοδευμένες καταστάσεις, αρκετά φορτισμένες, τις οποίες καταλαγιάζει έντεχνα για να επανέλθει πάλι δημιουργώντας έτσι μια δραματική ένταση στον αναγνώστη, που δύσκολα σταματάει την ανάγνωση. Δημιουργεί και τα λεγόμενα “φλας μπακ” αναδρομές στο παρελθόν για να τεκμηριώσει έξυπνα τα του παρόντος. Φλας μπακ με διαφορά αιώνων. Οι χαρακτήρες των ηρώων της σωστά δομημένοι, συνεπείς στην εξελικτικότητά τους, που με μαεστρία μας τους παρουσιάζει ψυχογραφώντας τους».

Λίγα λόγια για το βιβλίο που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις 25 Απριλίου 2016

Σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας μεγάλης προσπάθειας ανάδειξης πρωτοεμφανιζόμενων ελλήνων συγγραφέων, οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα αγγίξει την καρδιά σας.

Η Ίρις Καλβά, με πολύχρονη εμπειρία στη συγγραφή σεναρίων για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, υπογράφει το πρώτο της μυθιστόρημα –ένα όνειρο ζωής, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια. Τα Κάστρα των Ονείρων είναι ένα βιβλίο για την αληθινή αγάπη, την αγνή, την άδολη, τη διαχρονική. Συγχρόνως είναι μια συναρπαστική ιστορία για το δικαίωμα να ζήσει κάποιος τη ζωή του όπως ακριβώς τη θέλει. Χωρίς «πρέπει», χωρίς «τι θα πει ο κόσμος». Με μοναδικό οδηγό τα όνειρά του.  

Ένα βιβλίο, όπως λέει η ίδια η συγγραφέας, αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που θέλουν αλλά δεν τολμούν να κατακτήσουν τα κάστρα των ονείρων τους…  


                                                 
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η Μαρίνα είναι όμορφη, έξυπνη και περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που την αγαπούν. Εγκλωβισμένη, όμως, στα «πρέπει» και στα λάθη της, βλέπει τη ζωή της να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Ώσπου στα τριάντα τρία της καταλήγει με ένα νυφικό κρεμασμένο στη θήκη του, τις μπομπονιέρες στα καλάθια, ένα γαμπρό άφαντο και τη δουλειά της κατεστραμμένη. Όλα έχουν γκρεμιστεί γύρω της. Τα όνειρα της ζωής της έχουν μετατραπεί σε απόρθητα κάστρα. 

Τότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Να φύγει. Απ’ όλους και απ’ όλα. Παίρνοντας μαζί της μόνο ένα μενταγιόν που της είχε δώσει η γιαγιά της. Ένα οικογενειακό κόσμημα που δεν υποψιαζόταν τι έκρυβε. Πόσα μυστικά, πέρα από τη φαντασία, θα έρχονταν στο φως... 

Κι εκείνη; Πρέπει να παλέψει να λύσει το χθες και το σήμερα. Μόνη, σε μια ξένη πόλη, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, ήρθε η ώρα να κυνηγήσει τα όνειρά της. Και όταν ο έρωτας φανεί, αυτός ο απόλυτος άρχοντας της ζωής, θα μπορέσει να τον πιστέψει; Ή τα τραύματα του χθες θα σκοτώσουν το αύριο;

Τα Κάστρα των Ονείρων είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα για το μεγαλείο του έρωτα, τα παιχνίδια της μοίρας και την πίστη στα όνειρα. Μια συναρπαστική ιστορία που θα σας ταξιδέψει από τη Ρωσία και την Αγγλία των αρχών του 19ου αιώνα μέχρι την Ελλάδα της βασιλείας του Όθωνα και τη σύγχρονη Ιταλία.

Τιμή: 12,00  -  Σελίδες: 392  - ΙSBN: 978-960-620-690-0 

Η Ίρις Καλβά υπογράφει το βιβλίο της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου