Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τα Λαμπερά Κορίτσια: Όταν ο δολοφόνος ταξιδεύει μέσα στο χρόνο, πώς μπορείς να τον σταματήσεις;


Όλα όσα γνωρίζατε για τις ιστορίες με σίριαλ κίλερ, ξεχάστε τα.
Τα Λαμπερά Κορίτσια είναι εδώ και «λάμπουν χάρη στην υπόσχεση πως δεν υπάρχει άλλο μυθιστόρημα όμοιό τους» (Glasgow Herald).

Τα Λαμπερά Κορίτσια της ταλαντούχου Νοτιοαφρικανής Λόρεν Μπιούκες εκτός από best seller σε πολλές χώρες του πλανήτη είναι και «ένας θρίαμβος οργανωμένος με μαστοριά κι επινοητικότητα» (The Independent)!  Έχει αποσπάσει το Βραβείο August Derleth Καλύτερου Μυθιστορήματος Τρόμου, το Strand Critics Choice Award Καλύτερου Μυθιστορήματος Αγωνίας καθώς και το Βραβείο του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου έχουν αγοραστεί από την MRC και την Appian Way του Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

«Ένα φρικιαστικό θρίλερ συναντιέται με την επιστημονική φαντασία και την ιστορική μυθιστοριογραφία σ’ αυτό το τρομερά ευφάνταστο και γρήγορο μυθιστόρημα» (Entertainment Weekly), το οποίο είναι απλά… «Έξοχο!» (The Observer)

Λίγα λόγια για την υπόθεση

«Δε φταίω εγώ, γλυκιά μου. Εσύ φταις. Δεν έπρεπε να λάμπεις. Δεν έπρεπε να μ’ αναγκάσεις να το κάνω αυτό».
 
Υπάρχουν κάποια κορίτσια που είναι έξυπνα, ξεχωριστά –με μια λέξη, λαμπερά. Τα κορίτσια αυτά είναι το θήραμα του Χάρπερ. Τα εντοπίζει, τα παρακολουθεί και όταν έρθει η ώρα… σβήνει τη λάμψη τους. Και μετά, τα ίχνη του χάνονται. Γιατί ο Χάρπερ είναι ένας δολοφόνος που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο.

Η Κέρμπι είναι τυχερή που επέζησε μετά την επίθεση. Τώρα, είναι σίγουρη πως υπήρξαν κι άλλα θύματα, λιγότερο τυχερά από την ίδια. Και είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει τον παραλίγο φονιά της. Είναι, όμως, δυνατόν τα στοιχεία που ανακαλύπτει να είναι αληθινά; Μπορεί ο άνθρωπος που καταδιώκει να ξεγλιστρά σε άλλες εποχές;

Απροσδόκητο και ευφάνταστο, το μυθιστόρημα της Λόρεν Μπιούκς που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε Αμερική και Ευρώπη θα σας καθηλώσει.  

Τη μετάφραση έχει κάνει ο Μιχάλης Μακρόπουλος.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Σελίδες:  416    
Τιμή:     € 7,00                                   
ΙSBN:  978 960 507 088 5


Κριτικές για Τα Λαμπερά Κορίτσια


«Η επιστημονική φαντασία και το ψυχολογικό θρίλερ συγκρούονται θεαματικά σ’ αυτήν τη συναρπαστική ιστορία».
Entertainment Weekly

«Τα Λαμπερά κορίτσια είναι ένα δυνατό θρίλερ… ευφάνταστο, ενοχλητικό, επιβλητικό, γεμάτο ένταση… Η Beukes, με ικανότητα που πείθει, κυριαρχεί στο υλικό της».
The Times

«Λαμπρά, βίαια, καθηλωτικά, γριφώδη, τα Λαμπερά κορίτσια είναι απόδειξη του ετερόκλητου, υβριδικού χαρακτήρα του σύγχρονου θρίλερ. Θα το διαβάσετε με θαυμασμό».
The Age

«Η ιδέα είναι καθαρός Στίβεν Κινγκ, όμως η Beukes της δίνει το ολοδικό της περίπλοκο, λυρικό ύφος».
TIME

«Από τους βασικούς υποψήφιους για τον τίτλο του υπ’ αριθμόν ένα φετινού “αναγνώσματος παραλίας”… Γεμάτο αγωνία και απροσδόκητες τροπές… Η Beukes είναι χαρισματική στους διαλόγους».
New York Times

«Ευφυές και ψυχαγωγικό, μ’ αρκετές εκπλήξεις. Δεν μπορείς να το αφήσεις απ’ τα χέρια σου• ωστόσο, κι ας ωθεί η πρόζα της Beukes, με τη δύναμή της, το βιβλίο, αυτό που πιο πολύ συγκινεί είναι οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες».
Weekend Australian

«Έξοχο… Βάζοντας το θύμα στο επίκεντρο, η Beukes δίνει βάρος στη ζωή καθεμιάς απ’ τις κοπέλες στο βιβλίο και μεταμορφώνει έτσι ένα είδος που συχνά δείχνει να στοχεύει απλώς στον εύκολο εντυπωσιασμό… Ξεχάστε το Κορίτσι που εξαφανίστηκε, στη θέση του ήρθαν τώρα τα Λαμπερά κορίτσια».
The Observer

«Τα Λαμπερά κορίτσια είναι ένας θρίαμβος οργανωμένος με μαστοριά κι επινοητικότητα».
The Independent

«Ένα καταπληχτικό αγωνιώδες μυθιστόρημα που σε σαστίζει και σε συγκλονίζει, προσφέροντας ό,τι υπόσχεται».
Cory Doctorow

«Φανταστείτε τον Πόε σε μια συμπλοκή με μαχαίρια, μ’ αντίπαλο τον Στάινμπεκ• τον Πόε να κερδίζει και να γράφει τα Σταφύλια της οργής σε μια εκδοχή με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Ε λοιπόν, τα Λαμπερά κορίτσια της Lauren Beukes είναι ακόμα πιο τρομαχτικά».
Richard Kadrey, συγγραφέας του Sandman Slim

«Μια ευφυής, θαρραλέα γυναίκα αντιμέτωπη μ’ έναν χρονοταξιδιώτη και κατά συρροή δολοφόνο. Έξυπνη ιστορία, καλοδουλεμένη πρόζα».
Stephen King

«Φανταστικό».
Derek Landy

«Έξοχα γραμμένο, και θα μείωνε την αξία του αν λέγαμε ότι η έρευνα που ’γινε, για να γραφτεί, ήταν απλώς καλή. Η Beukes είναι αληθινά σχολαστική».
Big Issue

«Ένα φρικιαστικό θρίλερ συναντιέται με την επιστημονική φαντασία και την ιστορική μυθιστοριογραφία σ’ αυτό το τρομερά ευφάνταστο και γρήγορο μυθιστόρημα, ιδανικό για το καλοκαίρι».
Entertainment Weekly (διαδικτυακό)

«Πρωτότυπο, κεντρίζει την περιέργεια κι είναι καμωμένο με εκπληκτική φαντασία».
Newtown Review of Books

«Ένας κατά συρροή δολοφόνος που μπορεί να διασχίζει τα σύνορα του χρόνου, ίσως στα χέρια πολλών συγγραφέων να ήταν τετριμμένος, αλλά όχι κι όταν αυτή η συγγραφέας είναι η Lauren Beukes».
The Hoopla

«Αυτό που χαρίζει στερεότητα στα Λαμπερά κορίτσια είναι οι χαρακτήρες και η γραφή… Γρήγορα με συνεπήρε η προσοχή που δίνει η Beukes στην ιστορική λεπτομέρεια και οι εικόνες της».
Sydney Morning Herald

«Τα Λαμπερά κορίτσια είναι ένα ολωσδιόλου πρωτότυπο μυθιστόρημα, όμορφα γραμμένο, και πρέπει να πω ότι με κατατρόμαξε, πράγμα που το κάνει ξεχωριστό».
Tana French, συγγραφέας του In the Woods and Broken Harbour

«Η Beukes καταδιασκεδάζει με την ιδέα της… ένα ψυχαγωγικό μυθιστόρημα που θα αιχμαλωτίσει την προσοχή του αναγνώστη».
The Guardian

«Τα Λαμπερά κορίτσια λάμπουν χάρη στην υπόσχεση πως δεν υπάρχει άλλο μυθιστόρημα όμοιό τους, και με επιδεξιότητα αποτυπώνουν το χωνευτήρι του ξεγυμνωμένου ανθρώπινου συναισθήματος, όπου ζωή και θάνατος συγκρούονται».
Glasgow Herald

«Ένα από τα αγαπημένα μου φετινά βιβλία μέχρι τώρα, τα Λαμπερά κορίτσια είναι μια μελαγχολική, ζοφερή ιστορία που θα σας κάνει να ξενυχτήσετε καταβροχθίζοντας τις σελίδες της».
The Herald, Σκωτία

«Δίνει την αίσθηση ενός συνδυασμού της Γυναίκας του ταξιδευτή και του Ταλαντούχου κυρίου Ρίπλεϊ».
Yorkshire Post

«Συναρπαστικό και πρωτότυπο, προκαλεί τον αναγνώστη και τον ανταμείβει. Είναι ένα όμορφα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να το διαβάσετε, θα σας μαγέψει».
The Sun

«Μια ευφυής ιστορία ψύχωσης… ανατριχιαστική, προκλητική, ωραία γραμμένη και ακόμα πιο τρομαχτική χάρη στην ικανότητα της Beukes να μας βάζει στο μυαλό καθεμιάς από τις κοπέλες της»
Financial Mail

«Αυτή η παραφυσική ιστορία θα σας ανατριχιάσει και θα σας κρατήσει καθισμένους άκρη-άκρη στην καρέκλα σας, ως την κορύφωσή της στο τέλος».
Glamour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου