Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Σκοτεινό Βουνό: Ένας χρόνος. Ξεκινά σαν αγγαρεία. Θα αποδειχτεί η μεγαλύτερη πρόκληση...


Ο πολυβραβευμένος Τζον Γκρίσαμ επιστρέφει με ένα νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα που μεταφέρει την αγωνία και τις ανατροπές ενός αριστουργηματικού νομικού θρίλερ –από αυτά που μόνο ο ίδιος γνωρίζει να δημιουργεί– σε μια μικρή ορεινή πόλη της αμερικανικής επαρχίας.  

Στο Σκοτεινό Βουνό ο Γκρίσαμ καταθέτει ένα ισχυρό “κατηγορώ” κατά των μεγάλων εταιρειών, οικοδομώντας ταυτόχρονα με μαεστρία ένα απολαυστικό παραδοσιακό νομικό θρίλερ που τα έχει όλα: έξυπνη πλοκή, ηθικές συγκρούσεις, μυστήριο –και την καλύτερη ηρωίδα του από την εποχή της τεράστιας επιτυχίας Κωδικό Όνομα Πελεκάνος.     

Μια τρανταχτή απόδειξη πως ο Γκρίσαμ παραμένει ένας από τους κορυφαίους αφηγητές της Αμερικής. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η Σαμάνθα Κόφερ είναι ανερχόμενο στέλεχος σε μια μεγάλη νομική εταιρεία της Νέας Υόρκης, ώσπου ξεσπά η οικονομική κρίση του 2008. Τώρα θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της «τυχερό», που αντί για απόλυση της προτείνουν ένα σχέδιο «διαθεσιμότητας»: να εργαστεί για ένα χρόνο χωρίς μισθό σε κάποια μη κερδοσκοπική οργάνωση –κι αν μέχρι τότε τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, ίσως την ξαναπάρουν στην παλιά της θέση.

Η Σαμάνθα μετακομίζει από το Μανχάταν στο Μπρέιντι –μια μικρή πόλη στα Απαλάχια, τα οποία ως τότε ήξερε μόνο από βιβλία. Εκεί, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά «πραγματικούς πελάτες με αληθινά προβλήματα», όπως της λέει ο Μάτι Γουάιατ από το Γραφείο Νομικής Αρωγής στο οποίο θα εργαστεί. Και θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι το Μπρέιντι, όπως οι περισσότερες μικρές πόλεις, κρύβει κάποια σκοτεινά μυστικά…

Αλλά ο μικρόκοσμος του Μπρέιντι, οι κόντρες με το δικαστή, ακόμα και η εχθρότητα κάποιων απέναντί της, δεν είναι οι μόνες προκλήσεις που έχει μπροστά της η Σαμάνθα: Οι εταιρείες εξόρυξης γαιάνθρακα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καταπατούν κάθε νόμο και κανόνα. Και όποιος προσπαθήσει να τους εναντιωθεί, πολύ απλά, θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο…    

Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Σελίδες:  480    
Τιμή:   € 7,70                                        
ΙSBN:  978 960 507 087 8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου