Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Το Φίδι και η Ράβδος: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη βιβλική εποχή από την αξεπέραστη Barbara Wood



Η «βασίλισσα» του ιστορικού μυθιστορήματος, που «γράφει με τη φινέτσα ενός αρχαιολόγου που συγκολλά κομματάκια αρχαίων οστών» (Kirkus Reviews) και έχει την ικανότητα να «δημιουργεί μια σειρά από αυθεντικούς, γοητευτικούς χαρακτήρες που οι ιστορίες τους σε σαγηνεύουν» (Library Journal) επιστρέφει με το νέο της βιβλίο και αυτή τη φορά μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην βιβλική εποχή.

Η Barbara Wood με «Το Φίδι και η Ράβδος» μας μεταφέρει σ’ έναν κόσμο άγνωστο και μυστηριώδη, όπου σκοτεινά μυστικά συνυφαίνονται περίτεχνα με πανάρχαιους θρύλους, παρασύροντας τον αναγνώστη σ’ ένα συναρπαστικό και σαγηνευτικό ταξίδι μέσα στο χρόνο. 

Μυστικισμός, έρωτες, ασταμάτητη δράση και ιστορικά δεδομένα δημιουργούν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, δοσμένο μέσα από τη μοναδική ματιά της Γουντ, που θα σας μείνει αξέχαστο. 


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ουγκαρίτ, Συρία, 1450 π.Χ. Ο πλούσιος αλλά σκληρός ναυπηγός Ιωθάμ ζητάει για γυναίκα του την όμορφη Λεία, κόρη ενός εύπορου οινοπαραγωγού. Αλλά το προξενιό χαλάει, όταν αποκαλύπτεται ότι κάποιοι στην οικογένειά του, και ίσως και ο ίδιος, πάσχουν από επιληψία. Η απόρριψη εξοργίζει τον Ιωθάμ. Και ο μοναδικός τρόπος να γλιτώσει η Λεία την οικογένειά της από την οργή του είναι να αναζητήσει τη θεραπεία για την ασθένεια.

Στο μεταξύ, η Λεία ερωτεύεται τον Δαβίδ, έναν όμορφο πρίγκιπα που μαθητεύει ως γραμματέας στο σπίτι της οικογένειάς της. Ο Δαβίδ έχει επιλεγεί από τους θεούς για να ξαναδώσει τη χαμένη της αίγλη στην Αδελφότητα –την ομάδα των εκλεκτών που προστατεύουν τη Βιβλιοθήκη της Ουγκαρίτ, η οποία λένε πως στα παμπάλαια αρχεία της κρύβει τα μυστικά της αθανασίας.

Όμως, τα σχέδια του Δαβίδ έρχονται σε σύγκρουση με τα σχέδια της Λείας. Διχασμένοι ανάμεσα στο καθήκον και την αγάπη, οι δυο εραστές προσπαθούν να βρουν μια λύση στο παράξενο παιχνίδι που τους παίζει η μοίρα. Και την ίδια στιγμή, κανείς τους δεν μπορεί να φανταστεί μέχρι πού είναι διατεθειμένος να φτάσει ο Ιωθάμ για να πάρει την εκδίκησή του…

  Μια συναρπαστική ιστορία έρωτα και αναζήτησης της σοφίας, στη γη των θαυμάτων και των θεών.

Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης



Σελίδες:   448
Τιμή:  €    7,60
ΙSBN:  978 960 507 072 4

Kυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία στις 7 Νοεμβρίου 2014! Για online αγορές πατήστε ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου