Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ποιος είναι ο Alex Cross; Εκατομμύρια αναγνώστες στον κόσμο έχουν την απάντηση



Αν δεν τον γνωρίζετε ήδη, μην κάνετε Google search, σας έχουμε εδώ όλες τις απαντήσεις!


Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στο Along Came A Spider ή αλλιώς, στα ελληνικά, Και Ήρθε Μια Αράχνη. Στο πρώτο αυτό βιβλίο, ο Άλεξ Κρος, ένας έμπειρος ντετέκτιβ της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον με διδακτορικό στην ψυχολογία, και η Τζέζι Φλάναγκαν, μια όμορφη και φιλόδοξη πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας συνεργάζονται για να βρουν έναν δολοφόνο-απαγωγέα, ο οποίος όμως τους στήνει ένα θανατηφόρο παιχνίδι.

Το  Και Ήρθε Μια Αράχνη μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, όπου τον Άλεξ Κρος τον υποδύθηκε ο Morgan Freeman, όπως ακριβώς έγινε και με το 2ο βιβλίο της σειράς, το Kiss the Girls (Φίλα τα Κορίτσια). Εκεί, δύο στυγεροί δολοφόνοι –οι οποίοι μάλιστα φαίνεται πως συνεργάζονται- σπέρνουν τη βία και τη φρίκη από τη μια ακτή των ΗΠΑ ως την άλλη. Ο "Καζανόβας" απάγει νεαρές κοπέλες από Κολέγια του Νότου και ο "Τζέντλεμαν" τρομοκρατεί το Λος Άντζελες. Ενάς από τους δυο τους, όμως, κάνει το λάθος να απαγάγει την αγαπημένη ανιψιά του Άλεξ Κρος…

Αυτά τα δύο βιβλία ήταν μόνον η αρχή. Από τότε ακολούθησαν 14 ακόμη συναρπαστικά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον Άλεξ Κρος, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας!

Η καταιγιστική δράση, οι συνεχείς ανατροπές, αλλά και η ανθρώπινη και ευαίσθητη πλευρά ενός κατά τ’ άλλα «σκληρού» πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, είναι μερικά από τα συστατικά εκείνα που καθιστούν τα βιβλία του James Patterson με ήρωα τον Άλεξ Κρος τόσο μεγάλες επιτυχίες σε όποια χώρα έχουν εκδοθεί. Ο ίδιος ο Patterson είναι ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο επιτυχημένους συγγραφείς όλων των εποχών και –σ’ ένα μεγάλο ποσοστό – αυτό το οφείλει και στον αγαπημένο μας ήρωά του, τον Άλεξ Κρος!

Οι Εκδόσεις BELL, που έχουν εκδώσει στα ελληνικά ολόκληρη τη σειρά βιβλίων του Άλεξ Κρος, με μεγάλη χαρά υποδέχονται τη νέα περιπέτεια του διάσημου ντετέκτιβ, ο οποίος αυτή τη φορά μπαίνει στα άδυτα του Λευκού Οίκου…

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου