Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων: Ένα υποβλητικό παραμύθι για όσα είναι γραφτό να χάσουμε... για όσα ελπίζουμε να βρούμε...

 

Το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μυθιστορήματα του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα, ένα συγκλονιστικό παραμύθι για το μακρύ, τρομακτικό ταξίδι από την αθωότητα στην ενηλικίωση. 

Η νέα έκδοση του εμβληματικού αυτού βιβλίου του Τζον Κόνολι έρχεται μερικές εβδομάδες πριν την έκδοση του νέου μυθιστορήματος του πολυβραβευμένου συγγραφέα, που αποτελεί τη συνέχεια του παρόντος. Η Χώρα των Χαμένων Πραγμάτων θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις 19 Απριλίου 2024. 


Λίγα λόγια για την υπόθεση


Κλεισμένος στο δωμάτιό του στη σοφίτα, ο δωδεκάχρονος Ντέιβιντ θρηνεί για το θάνατο της μητέρας του. Είναι θυμωμένος και μόνος. Μοναδική του συντροφιά τα βιβλία του στα ράφια, που εκείνη τον έμαθε ν’ αγαπά. Αλλά μες στο σκοτάδι αυτά τα βιβλία αρχίζουν να του ψιθυρίζουν. Κι όσο του μιλούν, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται σιγά σιγά ένα...

Καθώς η οικογένειά του διαλύεται, ο Ντέιβιντ νιώθει τους ψίθυρους στα ράφια να τον τραβούν βίαια σ’ έναν άλλο κόσμο –μια παράξενη αντανάκλαση του δικού του, που κατοικείται από ήρωες και τέρατα κι έναν γερασμένο βασιλιά που κρύβει τα μυστικά του σ’ ένα αινιγματικό βιβλίο: Το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων...


Ένα σκοτεινό παραμύθι για τη θλίψη και την απώλεια, την αφοσίωση και την αγάπη. Για το μακρύ, τρομακτικό ταξίδι από την αθωότητα στην ενηλικίωση. Και για την ακατάλυτη δύναμη των μύθων στη ζωή μας.


Κριτικές


«Ο Connolly στρέφεται στους βαθείς, πρωταρχικούς μας Φόβους σ’ αυτό το γοητευτικό βιβλίο... Αντλεί το υλικό του από σπουδαίους μύθους, διαστρέφοντάς τους έξυπνα για τους δικούς του σκοπούς... Από την αρχή ως το τέλος απολαυστικό, καθώς ο Ντέιβιντ διδάσκεται την ανδρεία, την αφοσίωση και την τιμή».

Publishers Weekly

«Ο Connolly γράφει σαν ποιητής... οι λέξεις του τραγουδούν».

Houston Chronicle

«Το βιβλίο του Connolly μεταφέρει τους αναγνώστες πίσω στα πράγματα που πίστευαν ως παιδιά, θυμίζοντάς τους την εποχή που έπλαθαν κόσμους με τη φαντασία τους, πριν η ενηλικίωση τους αλλάξει για πάντα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα». 

Library Journal


Πληροφορίες για το βιβλίο


Το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων (The Book of Lost Things) του John Connolly

Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Τιμή: €14,40 ● Σελίδες: 352 ● ΙSBN:  978-960-620-974-1  


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου