Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Πώς θα τελειώσει το επεισοδιακό 2020; BELLαλίδικα!





Τι χρονιά κι αυτή! Ναι, ξέρουμε τι θα πείτε, αλλά εμείς μιλάμε από… εκδοτικής απόψεως. Γιατί αν πιάσουμε όλα τα υπόλοιπα, αυτό το άρθρο από ενημερωτικό για τις BELL και SILK εκδόσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μετατραπεί σε δυστοπικό θρίλερ. Ας αφήσουμε όμως τα θρίλερ για τους συγγραφείς και ας δούμε τι (καλός) BELLάς σας περιμένει τους επόμενους μήνες!

Κι από Αύγουστο… χειμώνα


Πλάκα κάνουμε! Τον Αύγουστο θέλουμε να τον περάσουμε σε θάλασσες, βουνά, λόγγους, ραχούλες και λιβάδια. Ή έστω στο μπαλκόνι, στην αυλή ή στον καναπέ (βρε αδερφέ) και με ένα ωραίο βιβλίο στο χέρι. ΠΑΝΤΑ με ένα ωραίο βιβλίο στο χέρι. Και τι πιο ωραίο από το Χωρίς Έλεος του David Baldacci, ο οποίος επιστρέφει στα BELL Best Seller με τη νέα σειρά αστυνομικών θρίλερ, όπου πρωταγωνιστεί η ειδική πράκτορας του FBI Άτλι Πάιν. Ένας σίριαλ κίλερ πήρε τη δίδυμη αδερφή της Άτλι από το παιδικό τους δωμάτιο πριν από τριάντα χρόνια και η νέα ηρωίδα του Μπαλτάτσι δεν έπαψε ποτέ να ψάχνει να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα. Τώρα, στο πρώτο βιβλίο της σειράς, η Άτλι αναλαμβάνει μια έρευνα, η οποία αρχίζει με την εξαφάνιση ενός άντρα στο Γκραν Κάνιον και συνεχίζεται με μια δυσοίωνη ανακάλυψη που θα δείξει ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη και επικίνδυνη από όσο φαινόταν αρχικά… Δράση, αγωνία και ανατροπές σε ένα αστυνομικό θρίλερ που σκοπεύει να σας κρατήσει έξω από τη θάλασσα αυτό τον Αύγουστο! Κυκλοφορεί στις 7 Αυγούστου.


Σεπτέμβριος: Τα σχολεία ανοίγουν, τέσσερα νέα BELL έρχονται


Πρώτη στάση η 4η Σεπτεμβρίου:
Πριν ακόμα βγάλετε καλά-καλά το αλάτι από τα ρούχα σας, στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία έρχεται το νέο βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου, Κάθε Μυστικό σου. Έξι, μεταξύ τους άγνωστοι, άνθρωποι ξυπνούν σε ένα υπόγειο. Ο απαγωγέας τους είναι ένας παρανοϊκός, ο οποίος συστήνεται ως ο Εξαγνιστής και τους βάζει σε ένα ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης από το οποίο θα γλυτώσει μόνο ένας. Κάθε μυστικό τους θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία ή στην κόλαση;… Το νέο μυθιστόρημα του Δάμτσιου είναι ένα καθηλωτικό, ανατρεπτικό αστυνομικό θρίλερ που οδηγεί τους Ευγενείς Άγριους σε άλλα, σκοτεινά, περίεργα και άκρως επικίνδυνα, μονοπάτια…

Την ίδια μέρα (4 Σεπτεμβρίου) κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και μια πολυαναμενόμενη επανέκδοση. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που έγραψε ο Jeffrey Archer στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 και εκδόθηκε στα ελληνικά το 1982, αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία του δεύτερου βιβλίου του, Κάιν και Άβελ. Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια λοιπόν, έρχεται η νέα έκδοση του Ούτε Δεκάρα Παραπάνω: Ένας καθηγητής στην Οξφόρδη, ένας διακεκριμένος γιατρός, ένας Γάλλος αντικέρ και ένας γοητευτικός Άγγλος λόρδος. Όλοι τους έχασαν απ’ τη μια μέρα στην άλλη ολόκληρες τις περιουσίες τους. Εξαιτίας ενός και μόνο ανθρώπου. Τέσσερις άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, που δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους: «Ούτε δεκάρα παραπάνω, ούτε δεκάρα λιγότερη». Μια έξυπνη, καλοστημένη, συναρπαστική ιστορία εκδίκησης γεμάτη ανατροπές, ένα σύγχρονο κλασικό έργο από τον κορυφαίο αφηγητή της εποχής μας!

Δεύτερη στάση η 18η Σεπτεμβρίου:
Ήρθε η ώρα να συστηθούμε και πάλι. «Γεια σας, είμαστε οι Εκδόσεις BELL. Από το 1982 φέρνουμε στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα διεθνή bestsellers, ενώ από το 2016 ξεκίνησε σιγά-σιγά η προσπάθειά μας να ανακαλύπτουμε και να αναδεικνύουμε νέους Έλληνες συγγραφείς που ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσετε». Μια τέτοια νέα φωνή που σας καλούμε να γνωρίσετε είναι και αυτή του Αλέξη Μοστριού. Ξέρουμε ότι μας εμπιστεύεστε (και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό), οπότε αν αγαπάτε την αστυνομική λογοτεχνία, διαβάστε προσεχτικά την υπόθεση του ντεμπούτου του Αλέξη, Ικέτες: Οι παραλίες γύρω από την Αττική γίνονται το μακάβριο σκηνικό των εγκλημάτων που συγκλονίζουν τη χώρα. Ο δολοφόνος βρίσκεται εκεί έξω και τα πτώματα που αφήνει πίσω του, τοποθετημένα σε στάση προσευχής, μοιάζουν μέρος ενός αλλόκοτου τελετουργικού. Με κάθε χαρακτηριστικό γνώρισμά τους να έχει αφαιρεθεί προσεκτικά, οι Αρχές αδυνατούν να ανακαλύψουν ακόμα και τις ταυτότητες των θυμάτων. Τον γρίφο θα κληθεί να λύσει ο αστυνόμος Ωρίωνας Άστρος. Μόνο που θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα. Γιατί ο κλοιός σφίγγει, τα πτώματα αυξάνονται και ο κίνδυνος πλησιάζει απειλητικά τον ίδιο και τα μέλη της ομάδας του.  

Την ίδια μέρα, όμως, έχουμε και μια κυκλοφορία που ενδιαφέρει πολλές γυναίκες: Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη των Caroline de Maigret και Sophie Mas. Ναι, οι συγγραφείς του #1 bestseller Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι, επιστρέφουν με το νέο τους διεθνές bestseller, ένα βιβλίο-οδηγό για όλα όσα σκέφτονται, νιώθουν και συμβουλεύουν οι έξυπνες, περπατημένες, υπέροχες μεγαλύτερες γυναίκες για τη ζωή, για τον έρωτα –για τα πάντα! Κόμπλεξ εναντίον αυτοπεποίθησης, αντίσταση εναντίον αποδοχής, πάθος εναντίον ηρεμίας –οι πνευματώδεις σύντομες αφηγήσεις των Ντε Μεγκρέ και Μας σκιαγραφούν τα διαφορετικά στάδια της ενηλικίωσης με τη ματιά της νοσταλγικής αλλά μοντέρνας γυναίκας. Από το αυστηρά προσωπικό παράδοξο ως το παραδόξως πάγκοινο, στο Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη αποτυπώνονται στιγμές της καθημερινής ζωής που θα κάνουν την αναγνώστρια να κατανεύσει, να ξινίσει τα μούτρα, να ξεκαρδιστεί στα γέλια.


Οκτώβριος: τα φύλλα φεύγουν, τα BELL (εξακολουθούν να) έρχονται


Ναι, τα BELL συνεχίζουν να έρχονται «καλπάζοντας», γιατί τον Οκτώβριο καταφθάνουν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων έργα που έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες διεθνείς λίστες των bestseller! Ας πάρουμε για παράδειγμα το Μαύρο Καλοκαίρι του M.W. Craven, που θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου. Θα αναρωτηθείτε «Μα μαύρο καλοκαίρι, Οκτώβριο μήνα;» Κι εμείς θα σας απαντήσουμε: Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη δεύτερη υπόθεση του Ουάσινγκτον Πόου και της Τίλι Μπράντσο –το ντουέτο που κατέκτησε πέρσι με τις Μαριονέτες το μεγαλύτερο βραβείο στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας, το GOLD DAGGER 2019– στον τίτλο θα κολλήσετε;  Αυτή τη φορά, ο Πόου πρέπει να βρει την απάντηση σε ένα… παράξενο ερώτημα: πώς γίνεται κάποιος να είναι και ζωντανός και νεκρός, ταυτόχρονα;… Να σημειώσουμε πως και το Μαύρο Καλοκαίρι είναι υποψήφιο για το βραβείο GOLD DAGGER 2020: Καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς!

Στις 2 Οκτωβρίου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και Το Τζόκερ! Πρόκειται για το ντεμπούτο της Μαργαρίτας Αλευρίδη, ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που «παίζει» αριστοτεχνικά με τις αναλογίες χιούμορ – συγκίνησης, από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία. Η Σοφία κλείνει τα τριάντα οκτώ της χρόνια και αισθάνεται πως δεν έχει πετύχει τίποτα απ’ όσα ονειρευόταν. Όμως, κάποιες φορές, ένα και μόνο κερδισμένο στοίχημα αρκεί για ν’ αλλάξει τα πάντα. Και η Σοφία είναι αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Εξάλλου, η ίδια ολόκληρη τη ζωή της περιμένει εκείνη τη μία, την ιδανική στιγμή που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Και ίσως τώρα να έφτασε η ώρα… Ανατρεπτικό, γλυκόπικρο, αστείο, συγκινητικό –το τζόκερ είναι ένα μυθιστόρημα που θα μιλήσει στην ψυχή πολλών. Και θα συζητηθεί.

Στις 2 Οκτωβρίου όμως έρχεται και το νέο μυθιστόρημα της Gena Showalter στα Silk, το Άγριος Πόθος –το 10ο βιβλίο της bestselling σειράς «Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου», που αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση από τους πολυάριθμους αναγνώστες (και αναγνώστριες) της Gena, αλλά ακόμη και οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου… λύγισαν μπροστά στον κορωνοϊό…

Το πρώτο του βιβλίο, ο Ψιθυριστής, ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία του 2019. Έγινε bestseller σε πάνω από 20 χώρες, ψηφίστηκε από το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό ως ένα από τα 10 καλύτερα Mystery & Crime βιβλία της χρονιάς (Goodreads Choice Awards), ενώ είναι και αυτό υποψήφιο για το φετινό βραβείο GOLD DAGGER (Μαζί με το Μαύρο Καλοκαίρι του M.W. Craven). Είναι ο Alex North και στις 23 Οκτωβρίου επιστρέφει με το νέο του πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα Οι Σκιές: Πριν από είκοσι πέντε χρόνια ένα έφηβο αγόρι, ο Τσάρλι Κράμπτρι διέπραξε ένα φόνο τόσο αποτροπιαστικό, που απέκτησε σχεδόν μυθικές διαστάσεις και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές δολοφονίες απομίμησης. Ο Πολ Άνταμς θυμάται την υπόθεση πολύ καλά, αφού τόσο ο Κράμπτρι όσο και το θύμα του ήταν φίλοι του. Ο Πολ κατάφερε σιγά-σιγά να ξαναμαζέψει τα κομμάτια της ζωής του και να κάνει μια νέα αρχή. Όμως τώρα η κατάσταση της ηλικιωμένης πια μητέρας του, που πάσχει από άνοια, έχει επιδεινωθεί. Και, αν και αντιδρά με κάθε κύτταρο της ύπαρξής του στο ενδεχόμενο της επιστροφής, ξέρει ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσει στο σπίτι του. Τα πράγματα σύντομα αρχίζουν να παίρνουν άσχημη τροπή. Ο Πολ μαθαίνει ότι έγινε άλλος ένας φόνος απομίμησης εκείνου του παλιού εγκλήματος. Η μητέρα του είναι αναστατωμένη και επιμένει ότι κάτι υπάρχει στο σπίτι. Και κάποιος τον παρακολουθεί. Θυμίζοντάς του το πιο ανησυχητικό πράγμα που συνέβη εκείνη τη φοβερή μέρα πριν από είκοσι πέντε χρόνια. Δεν ήταν μονάχα ο φόνος. Ήταν και το γεγονός ότι, αμέσως μετά, ο Τσάρλι Κράμπτρι εξαφανίστηκε και δεν τον ξανάδε ποτέ κανένας…

Την 23η Οκτωβρίου όμως θα πρέπει να τη σημειώσουν και οι λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων, γιατί τότε υποδεχόμαστε στις Εκδόσεις BELL τον Κωνσταντίνο Τρικουνάκη και το νέο του βιβλίο Αλέξανδρος και Εσπερία: μια συναρπαστική ιστορία εκδίκησης, αγάπης και κατασκοπίας που ξεκινάει από τη Συρία το 880 μ.Χ. και διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη, την Κρήτη και τη Μακεδονία. Ο Τρικουνάκης, έχοντας πραγματοποιήσει ενδελεχή ιστορική έρευνα, δημιουργεί ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα όπου οι μυθιστορηματικοί ήρωες παρεισφρέουν στα πραγματικά γεγονότα της εποχής, χωρίς να αλλοιώνεται η ιστορία. Στο Αλέξανδρος και Εσπερία ακολουθούμε την ιστορία της Λάιλα, η οποία μετά τη σύλληψή της από Βυζαντινούς, κρατείται σε μοναστήρι στην Πόλη. Εκεί θα γνωρίσει μια πρώην πόρνη και όταν τελικά ελευθερωθεί θα πάρει την απόφαση να δημιουργήσει ένα δίκτυο κατασκοπίας με επίκεντρο ένα πορνείο και στόχο την είσοδό της στην υψηλή ζωή της ρωμαϊκής πρωτεύουσας…


Κι από Νοέμβριο και μετά;


Α, από δω και πέρα θα σας τα πούμε σύντομα και περιεκτικά! Κρατήστε σημειώσεις:

Στις 6 Νοεμβρίου έρχεται ένα βιβλίο που γνωρίζουμε πολύ καλά πως υπάρχουν αναγνώστες που μετρούν αντίστροφα όχι τις μέρες αλλά τις ώρες για την κυκλοφορία του: Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του ενός και μοναδικού Ken Follett, Και Εγένετο Εσπέρα και Εγένετο πρωί! Διαδραματίζεται πριν από την εποχή των Στυλοβατών της Γης (ναι, μιλάμε για prequel!), τότε που οι Βίκινγκς έκαναν επιδρομές στην Αγγλία. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;

Την ίδια μέρα (6 Νοεμβρίου) κυκλοφορεί και η νέα περιπέτεια του Καρλ Λόγκαν! Ο μοναδικός Rob Sinclair ολοκληρώνει την ιστορία του «Εχθρού» με το τρίτο και πιο ανατρεπτικό βιβλίο της σειράς, Το Κυνήγι για τον Εχθρό, φτάνοντας σε ένα φινάλε (;) που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

6 Νοεμβρίου όμως έχουμε νέα συγγραφέα στα Silk! Για την ακρίβεια πρόκειται για μια συγγραφέα που προτίμησε να μας συστηθεί με το «αγγλικό» της όνομα, καθώς δεν είναι ακόμα έτοιμη να μας αποκαλύψει το μυστικό της… Η Melissa Becker λοιπόν, παρουσιάζει Το κορίτσι του Πύργου: ένα ιστορικό αισθηματικό μυθιστόρημα που έχει όλα τα συστατικά εκείνα που θα σας μαγέψουν: έρωτες, πάθη, ίντριγκες και… ένα πρωταγωνιστικό ζευγάρι που θα λατρέψετε!

Στις 20 Νοεμβρίου έρχεται το νέο βιβλίο του Wilbur Smith, Ο Πόλεμος των Κόρτνεϊ, το οποίο συνεχίζει την ιστορία που ξεκίνησε στο bestseller Κραυγή Πολέμου, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019!

Η εκδοτική χρονιά κλείνει για τα BELL στις 4 Δεκεμβρίου με το ντεμπούτο του Stephen Spotswood, Η τύχη ευνοεί τους νεκρούς –ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα μυστηρίου που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του 1945 και συστήνει στο αναγνωστικό κοινό δύο αντισυμβατικές πρωταγωνίστριες που έρχονται να ταράξουν τα λογοτεχνικά νερά.

Στις 4 Δεκεμβρίου κλείνει όμως η εκδοτική χρονιά και για τα Silk. Πώς; Έτσι ακριβώς όπως άνοιξε. Με Έλενα Αντωνίου! Το νέο μυθιστόρημα της Έλενας λέγεται Μια Σταγόνα Έρωτα. Πάρτε μια μικρή γεύση: Ο Φιλίπ είναι γιος του σημαντικότερου οινοποιού της Γαλλίας. Φθάνει στην Ελλάδα για να διαφυλάξει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και ταξιδεύει ως τη Δράμα όπου έρχεται αντιμέτωπος με μια οδυνηρή αλήθεια... Η Λίλιαν Παναγιώτου επιστρέφει στο πατρικό της στη Δράμα και υποτάσσεται στο θέλημα του πατέρα της για να σώσει την οινοποιία τους από τα άπληστα χέρια του ετεροθαλούς αδερφού της. Ο Φιλίπ και η Λίλιαν πρέπει να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους και να προχωρήσουν σε έναν λευκό γάμο. Μόνο που η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς…

Υπάρχει και κάτι ακόμα νέο που έρχεται προς το τέλος της χρονιάς, αλλά θα πρέπει να περιμένετε ειδική ανακοίνωση γι’ αυτό… Εντάξει, μην παραπονιέστε! Τόσα σας είπαμε! Φτάνει! Μπορείτε να φύγετε για διακοπές τώρα και… Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου