Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Χωρίς Ρίσκο: Αυτή δεν είναι μια αστυνομική ιστορία, είναι μια ιστορία για έναν αστυνομικό.




Έχοντας εκδώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από τριάντα bestsellers, σε ενενήντα εφτά χώρες και σε τριάντα εφτά γλώσσες, και με τις συνολικές πωλήσεις των βιβλίων του να ξεπερνούν τα τριακόσια τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα, ο Τζέφρι Άρτσερ δικαίως έχει χαρακτηριστεί, από αναγνώστες και κριτικούς, ως ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους της εποχής μας. Και βέβαια, ο ίδιος δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ποτέ. 


Το Χωρίς Ρίσκο σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας σειράς βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμ Γουόρικ: έναν ντετέκτιβ που είναι βέβαιο ότι θα αγαπηθεί όσο λίγοι από τους πολυάριθμους θαυμαστές του σπουδαίου μυθιστοριογράφου. Το νέο μυθιστόρημα του Άρτσερ είναι «ένα δραματικό μυστήριο χαρακτήρων, που ξεδιπλώνεται στον κόσμο της τέχνης, της αστυνομίας και των δικαστηρίων» (Library Journal), ένα γρήγορο και συναρπαστικό βιβλίο, «με την αγωνία και τις ανατροπές στην πλοκή που είναι το σήμα κατατεθέν του» (Daily Mail).

Αν έχετε διαβάσει τα Χρονικά των Κλίφτον ή το Κάιν & Άβελ, ξέρετε τι σας περιμένει με τη νέα σειρά του Γουίλιαμ Γουόρικ. Αν δεν έχετε διαβάσει ξανά βιβλίο του Τζέφρι Άρτσερ, τώρα είναι η ευκαιρία να δείτε τι χάνατε τόσα χρόνια.


Λίγα λόγια για την υπόθεση



Όλη του τη ζωή, ο Γουίλιαμ Γουόρικ ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έτσι, προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα του, αποφασίζει ότι προτιμά να μπει στη Μητροπολιτική Αστυνομία παρά να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και να γίνει δικηγόρος.

Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο, ο Γουίλιαμ ξεκινά μια καριέρα που θα καθορίσει τη ζωή του, από τις πρώτες του περιπολίες στους δρόμους του Λονδίνου ως την πρώτη του σημαντική υπόθεση ως ντετέκτιβ στο τμήμα Έργων Τέχνης της Σκότλαντ Γιαρντ. Προσπαθώντας να εξιχνιάσει την κλοπή ενός ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Ρέμπραντ, γνωρίζει και ερωτεύεται την Μπεθ Ρέινσφορντ, βοηθό έρευνας στο Μουσείο Φιτζμόλιαν. Όμως η Μπεθ κρύβει ένα δικό της μυστικό, και θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει θαμμένο.

Ενώ ο Γουίλιαμ ακολουθεί τα ίχνη του κλεμμένου αριστουργήματος, έρχεται αντιμέτωπος με τον πλούσιο συλλέκτη Μάιλς Φόκνερ και τον δαιμόνιο δικηγόρο του, που δε διστάζουν να παίξουν με το νόμο για να ξεφύγουν από τον ντετέκτιβ. Στο μεταξύ, η γοητευτική σύζυγος του Μάιλς προσφέρει τη βοήθειά της στον Γουίλιαμ, αλλά ποια είναι τα πραγματικά της κίνητρα;


Το Χωρίς ρίσκο είναι το πρώτο βιβλίο της καινούργιας σειράς του Τζέφρι Άρτσερ με θέμα την ιστορία της ζωής του Γουίλιαμ Γουόρικ –ως οικογενειάρχη και ως αστυνομικού που θα αναμετρηθεί σε όλη του την καριέρα με τους ισχυρούς του εγκλήματος. Μέσα από ανατροπές, θριάμβους και τραγωδίες, ο Γουίλιαμ Γουόρικ είναι προορισμένος να αναδειχτεί σε έναν από τους κορυφαίους ήρωες του Τζέφρι Άρτσερ.


Έγραψαν για το Χωρίς Ρίσκο και τον Jeffrey Archer



«Ο Άρτσερ είναι ο απόλυτος αφηγητής, και το νέο του μυθιστόρημα, Χωρίς Ρίσκο, είναι γρήγορο και συναρπαστικό, με την αγωνία και τις ανατροπές στην πλοκή που είναι το σήμα κατατεθέν του».
Daily Mail

«Απολαυστικό».
Daily Telegraph

«Οι πολυάριθμοι θαυμαστές του Άρτσερ θα απολαύσουν ένα ακόμη δραματικό μυστήριο χαρακτήρων, που ξεδιπλώνεται στον κόσμο της τέχνης, της αστυνομίας και των δικαστηρίων».
Library Journal (starred review)
 
«Ένα καθηλωτικό ανάγνωσμα με ένα καταπληκτικό τέλος».
Daily Express

«Απολύτως συναρπαστική ιστορία. Ο Άρτσερ ενισχύει τη θέση του ως κορυφαίου αφηγητή».
Publishers Weekly
 
«Ζουμερό, γρήγορο, με μια υπέροχη ανατροπή».
Daily Mirror

«Ο Άρτσερ έχει τέτοιο χάρισμα στην πλοκή που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ιδιοφυές».
Daily Telegraph

«Ένας αφηγητής της κλάσης του Αλέξανδρου Δουμά».
Washington Post

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επινοητικότητα του Άρτσερ και το αβίαστο, πληθωρικό στυλ του».
Sunday Telegraph

«Ο Άρτσερ στήνει την πλοκή του με τέχνη και σε κάνει να γυρίζεις τις σελίδες ασταμάτητα».
Boston Globe

«Πανούργα πλοκή, γραφή αβίαστη και πνευματώδης. Ο Άρτσερ παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι με τον αναγνώστη».
New York Times

«Ένας από τους δέκα κορυφαίους μυθιστοριογράφους στον κόσμο».
Los Angeles Times

«Ο άνθρωπος είναι ιδιοφυΐα».
Evening Standard

«Δεν υπάρχει καλύτερος παραμυθάς εν ζωή».
Larry King

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου