Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Κραυγή Πολέμου: Το νέο συναρπαστικό επεισόδιο στην επική αφήγηση των περιπετειών της οικογένειας Κόρτνεϊ


Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους συγγραφείς περιπετειωδών μυθιστορημάτων, τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι έξι γλώσσες και οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως! Και όπως έγραψαν και οι Times: «Είναι από εκείνους τους κορυφαίους συγγραφείς που αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τους άλλους».

Πρόκειται φυσικά για τον μοναδικό Γουίλμπουρ Σμιθ, ο οποίος με το νέο του βιβλίο επανέρχεται θριαμβευτικά στην αγαπημένη σειρά της φημισμένης οικογένειας Κόρτνεϊ για να μας παρουσιάσει το γενναιότερο νέο μέλος της, την Σάφρον Κόρτνεϊ. Το Κραυγή Πολέμου είναι μια καταιγιστική περιπέτεια, μια συγκλονιστική ιστορία που ξεκινάει από την Αφρική και καλύπτει το διάστημα από το τέλος του Μεγάλου Πολέμου μέχρι τις σκοτεινές μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μπείτε κι εσείς στον κόσμο του Γουίλμπουρ Σμιθ και ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο!

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


 
Η Σάφρον μεγαλώνει σε ένα αχανές κτήμα στην Κένυα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα της, του σημαντικού επιχειρηματία και διακεκριμένου βετεράνου Λίον Κόρτνεϊ. Τα παιδικά της χρόνια κυλούν ειδυλλιακά, μέχρι τη στιγμή που μια οικογενειακή τραγωδία την αναγκάζει να μεγαλώσει πολύ γρηγορότερα απ’ όσο θα έπρεπε. Καθώς εξελίσσεται σε μια έφηβη γεμάτη σπιρτάδα, η δίψα της για μάθηση και περιπέτεια την οδηγεί στην Αγγλία, όπου αναπόφευκτα βρίσκεται στην καρδιά της επικείμενης θύελλας που προηγείται του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Γκέρχαρτ φον Μέερμπαχ είναι ο προνομιούχος και ιδεαλιστής μικρότερος αδερφός του Κόνρατ φον Μέερμπαχ, κληρονόμου μιας εξαιρετικά σημαντικής βιομηχανίας και ένθερμου υποστηρικτή του Ναζιστικού Κόμματος. Ο Γκέρχαρτ αγωνίζεται να παραμείνει πιστός στις αρχές του σ’ έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο σκληρός. Η φιλία του με έναν Εβραίο τον εκθέτει σε κίνδυνο και τον αναγκάζει να προβάλει αντίσταση στις δυνάμεις του κακού που έχουν κυριεύσει τη χώρα του και την οικογένειά του. Αλλά χωρίς να το ξέρει, πέφτει σε μια παγίδα που θα μπορούσε να του κοστίσει όλα όσα αγαπά και θεωρεί πολύτιμα στη ζωή του.

Καθώς ζυγώνει απειλητικά ο B´ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι κόσμοι της Σάφρον και του Γκέρχαρτ οδηγούνται αναπόφευκτα σε σύγκρουση. Άραγε, αυτά που τους ενώνουν θα είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν;

Με το Κραυγή Πολέμου, μια συναρπαστική ιστορία κατασκοπείας, περιπέτειας και αγάπης, ο Wilbur Smith επιστρέφει στην αγαπημένη του σειρά της οικογένειας Κόρτνεϊ. 


Πληροφορίες για το βιβλίοΚραυγή Πολέμου (War Cry) του Wilbur Smith, με τον David Churchill

Μετάφραση: Νίκος Ιβραηνίας

Τιμή: 17,70€ ● Σελίδες: 536 ● ΙSBN: 978-960-620-809-6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου