Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ο Καιρός των Μαρτυρίων: Ο Τσάρλι Πάρκερ πέθανε. Αναγεννήθηκε. Και είναι πάλι εδώ…


Συνδυάζοντας το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής, ο Τζον Κόνολι έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της εποχής μας.

Η νέα περιπέτεια του ιδιωτικού ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ Ο Καιρός των Μαρτυρίων είναι η 14η της σειράς όπου «ο Κόνολι επιδεικνύει για ακόμη μία φορά την ικανότητά του να συνδυάζει το αστυνομικό με το μεταφυσικό» (Publishers Weekly).

«Σκληρό και συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος» (Night Owl Reviews), το νέο μυθιστόρημα του «Δουβλινέζου που γράφει σαν Αμερικανός» είναι «ένα από τα πιο λεπτοδουλεμένα επιτεύγματά του» (The Independent). «Καλύτερο από αυτό δε γίνεται. Πραγματικά… [το Ο Καιρός των Μαρτυρίων] σε φωτίζει και σε στεναχωρεί, σου δίνει χαρά και σε τρομάζει, από σελίδα σε σελίδα, από παράγραφο σε παράγραφο, από πρόταση σε πρόταση… Με το που ολοκληρώσεις την ανάγνωση του βιβλίου, θα θες να γυρίσεις πίσω στην αρχή και να διαβάσεις κάθε λέξη από τη σειρά αυτή» (Bookreporter.com).


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Τζερόμ Μπέρνελ ήταν κάποτε ήρωας. Πήρε το νόμο στα χέρια του για να σώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων, χωρίς να φανταστεί ότι έτσι θα κατέστρεφε τη δική του ζωή. Ο ίδιος έχασε τα πάντα. Φυλακίστηκε και κακοποιήθηκε.

Τώρα, πεπεισμένος ότι διανύει τις τελευταίες μέρες της ζωής του, με τους κυνηγούς να τον τριγυρίζουν, ο Μπέρνελ ψάχνει απαντήσεις και διηγείται την ιστορία του στον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ. Μιλά για το κορίτσι που ήταν να πεθάνει αλλά το έσωσε, για τους βασανιστές του και για μια οντότητα που κρύβεται σ’ ένα κατεστραμμένο οχυρό.

Ο Πάρκερ δεν είναι σαν τους άλλους ανθρώπους. Πέθανε και αναγεννήθηκε. Τώρα, είναι έτοιμος να κηρύξει πόλεμο. Θα επιτεθεί σε μια παράξενη, απομονωμένη κοινότητα που ονομάζεται Κατ και θα αντιμετωπίσει μια ομάδα αντρών που κυβερνούν τρομοκρατώντας, εκφοβίζοντας και δολοφονώντας.

Όλα στο όνομα της οντότητας που υπηρετούν.

Όλα στο όνομα του Νεκρού Βασιλιά.


Μετάφραση: Χρήστος Μπαρουξής
Σελίδες: 512   Τιμή:  € 7,90   ΙSBN:  978-960-507-107-3    



ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ

«Είναι λίγοι οι συγγραφείς εκείνοι των οποίων τα μυθιστορήματα επιδρούν επάνω μου σαν ένα καλό, παραδοσιακό φαγητό που σου ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις. Ο ένας είναι ο Στίβεν Κινγκ. Ο άλλος είναι ο Τζον Κόνολι».
Michael Patrick, Hicks Reviews

«Η ομορφιά των μυθιστορημάτων του Τζον Κόνολι με ήρωα τον Τσάρλι Πάρκερ είναι το πώς οι χαρακτήρες συνεχίζουν να εξελίσσονται».
The Jacksonville Times

«Ο Κόνολι επιδεικνύει για ακόμη μία φορά την ικανότητά του να συνδυάζει το αστυνομικό με το μεταφυσικό».
Publishers Weekly 

«Ο Τζον Κόνολι είναι ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της εποχής μας… Ο Καιρός των Μαρτυρίων ίσως να είναι το καλύτερο έργο του μέχρι σήμερα».
Umney’s Alley

«Καλύτερο από αυτό δε γίνεται. Πραγματικά… [το Ο Καιρός των Μαρτυρίων] σε φωτίζει και σε στεναχωρεί, σου δίνει χαρά και σε τρομάζει, από σελίδα σε σελίδα, από παράγραφο σε παράγραφο, από πρόταση σε πρόταση… Με το που ολοκληρώσεις την ανάγνωση του βιβλίου, θα θες να γυρίσεις πίσω στην αρχή και να διαβάσεις κάθε λέξη από τη σειρά αυτή».
Bookreporter.com 

«Συναρπαστικό και ανατριχιαστικό».
Liz Robinson, Lovereading 

«Μπορεί να γράφεις, και μπορεί κι εγώ να γράφω, αλλά κανένας άλλος δε θα μπορέσει ποτέ, μα ποτέ, να γράψει σαν τον Κόνολι. Η ιστορία μας ανήκει στη σειρά του Τσάρλι Πάρκερ, όμως εγώ που δεν έχω διαβάσει κανένα από τα υπόλοιπα βιβλία ανακάλυψα ότι μπορούσα να διαβάσω αυτό το μυθιστόρημα χωρίς καμία δυσκολία».
Seattle Book Mama

«Οι λάτρεις της αγωνίας δε θα θέλουν με τίποτα να χάσουν το Ο Καιρός των Μαρτυρίων του Κόνολι. Σκληρό και συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος».
Night Owl Reviews 

«Ένα από τα πιο λεπτοδουλεμένα επιτεύγματα του συγγραφέα… νέοι αναγνώστες –ξεκινήστε από εδώ».
Barry Forshaw, Independent

«Έχουμε φτάσει στο 14ο βιβλίο της σειράς περιπετειών του Τσάρλι Πάρκερ και καταφέρνει πάντοτε να εντυπωσιάζει… συνεχίζει να γίνεται ολοένα και καλύτερη και ολοένα και μεγαλύτερη εμμονή στον κάθε αναγνώστη. Αυτό που ξεκίνησε ως μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική σειρά βιβλίων με ήρωα έναν πληγωμένο χαρακτήρα που έψαχνε τη λύτρωση στο επαρχιακό Μέιν και σε άλλες περιοχές της Αμερικής, έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο λογοτεχνικό θρίαμβο… Μαγικό, τρομακτικό, ποιητικό, γοτθικό. Μοναδικό, θα σας ανταμείψει».
Maxim Jakobowski, Lovereading

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου