Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Νυχτερινή Βάρδια: Το επί πολλά χρόνια εξαντλημένο παγκόσμιο best seller του John le Carré σε νέα έκδοση!


Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1994 σε έκδοση βιβλίου τσέπης, αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό για τη συναρπαστική του πλοκή και την ανεπανάληπτη σκιαγράφηση χαρακτήρων που μόνο ο σπουδαίος Τζον λε Καρέ μπορεί να πετύχει και παρέμεινε εξαντλημένο για πολλά χρόνια. 

Τώρα, οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν ένα «απολύτως συνταρακτικό βιβλίο» (Time) σε νέα «βιβλιοπωλειακή» έκδοση για όλους εσάς που δεν το είχατε αποκτήσει πριν από είκοσι δύο χρόνια, αλλά και για τους αναγνώστες που το έχουν διαβάσει και επιθυμούν να το έχουν στη βιβλιοθήκη τους: Η Νυχτερινή Βάρδια είναι μια «θαυμάσια αδυσώπητη ιστορία» (The Observer) από έναν μεγάλο συγγραφέα, «Έναν προικισμένο ερμηνευτή των κρίσιμων θεμάτων της εποχής μας» (Kirkus Reviews), που δεν πρέπει να χάσετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα έκδοση περιλαμβάνει κείμενο του Τζον λε Καρέ με τίτλο «Περί βιβλίων και ταινιών» με αφορμή την πρόσφατη τηλεοπτική μεταφορά της Νυχτερινής Βάρδιας από το BBC.   

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Ο Τζόναθαν Πάιν είναι απλώς ο νυχτερινός διευθυντής ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Όταν, όμως, η προσπάθεια να διαβιβάσει ορισμένες πληροφορίες στις βρετανικές Αρχές –σχετικά με τις ύποπτες συναλλαγές ενός επιχειρηματία στο ξενοδοχείο– αποτυγχάνει παταγωδώς και οι κοντινοί του άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν, ο Πάιν μπλέκει σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα εναντίον τέτοιων ισχυρών δυνάμεων που ούτε καν είχε φανταστεί πως υπήρχαν. 

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία για την αλήθεια πίσω από τον σκληρό κόσμο του λαθρεμπορίου όπλων, τα δισεκατομμύρια δολάρια που διακινούνται στα σκοτεινά αυτά κυκλώματα και τις διεφθαρμένες μυστικές υπηρεσίες, ο Τζον λε Καρέ δημιουργεί έναν κλειστοφοβικό κόσμο όπου κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν.

 
Tη μετάφραση έχει κάνει o Πητ Κωνσταντέας
Την προσαρμογή εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

 
Τιμή: 15,60          Σελίδες: 560          ΙSBN: 978-960-620-694-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου