Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Το δεύτερο μυθιστόρημα της Harper Lee θα εκδοθεί τον Ιούλιο!


Το πρώτο –και μοναδικό έως σήμερα– μυθιστόρημα της Harper Lee είναι το βραβευμένο με Πούλιτζερ Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια. Πρόκειται για ένα από τα αξιολογότερα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας, μεταφρασμένο σε πάνω από 40 γλώσσες, που έχει πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα σ’ ολόκληρο τον κόσμο!

Στις 14 Ιουλίου 2015 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο μυθιστόρημα της 88χρονης, πλέον, Lee, με τίτλο Go Set a Watchman, το οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν, αποτελεί τη συνέχεια του Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια, παρά το γεγονός ότι η συγγραφή του είχε ολοκληρωθεί μερικά χρόνια νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, η Harper Lee έγραψε το Go Set a Watchman στα μέσα της δεκαετίας του ’50, αλλά δεν εκδόθηκε ποτέ. Όπως δήλωσε η ίδια η συγγραφέας: «Δε γνώριζα ότι (το βιβλίο) είχε διασωθεί και ήμουν έκπληκτη και χαρούμενη όταν η αγαπημένη μου φίλη και δικηγόρος Tonja Carter το ανακάλυψε. Μετά από πολύ σκέψη και δισταγμό, το μοιράστηκα με λίγα άτομα τα οποία εμπιστεύομαι και με χαρά άκουσα πως θεωρούσαν ότι άξιζε να εκδοθεί. Νιώθω τεράστια έκπληξη που το έργο αυτό θα εκδοθεί μετά από τόσα χρόνια». 

Και πράγματι, η έκδοση του νέου αυτού βιβλίου της Lee έχει ήδη χαρακτηριστεί από τα διεθνή ΜΜΕ ως το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά σε 2 εκατομμύρια αντίτυπα!

Εσείς, έχετε διαβάσει το αριστουργηματικό Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια; Η 9η έκδοσή του κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο από τις Εκδόσεις BELL. Για περισσότερες πληροφορίες και online αγορές πατήστε ΕΔΩ

http://www.bell.gr/bookdetails/9/427/%CE%9F%CF%84%CE%B1%CE%BD%20%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%20%CF%84%CE%B1%20%CE%9A%CE%BF%CF%84%CF%83%CF%8D%CF%86%CE%B9%CE%B1%20-%209%CE%B7%20%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου