Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τα βιβλία της τριλογίας «ΑΙΩΝΑΣ» στις διεθνείς λίστες των Best Seller

O Ken Follett στο Βερολίνο [Φωτό: Olivier Favre]

Περιμένοντας το τρίτο και τελευταίο μέρος της επικής τριλογίας του Ken Follett «Αιώνας», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις BELL στις 19 Δεκεμβρίου (σε ειδική συσκευασία 2 τόμων, που δεν πωλούνται ξεχωριστά), ας ρίξουμε μια ματιά στην πορεία των πρώτων δύο βιβλίων του μεγαλειώδους αυτού έργου, στις διεθνείς λίστες των Best Seller.

Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε είναι εντυπωσιακά!


Τα πρώτα δύο βιβλία της Τριλογίας «ΑΙΩΝΑΣ» του Κεν Φόλετ έφτασαν στο #1 στις λίστες των Best Seller σε πολλές χώρες.



Η Πτώση των Γιγάντων

•    #1 στη λίστα των σκληρόδετων μυθιστορημάτων των New York Times
•    #1 στη λίστα των χαρτόδετων μυθιστορημάτων των New York Times
•    #1 στη λίστα της El Mundo στην Ισπανία
•    #1 στις λίστες της L’ Express και της Livres Hebdo στη Γαλλία
•    #1 στις λίστες του Der Spiegel και του Focus στη Γερμανία
•    #1 στη λίστα της La Republica της Ιταλίας
•    #1 στη λίστα του Bog & Idé της Δανίας
•    #1 σε Αργεντινή, Βουλγαρία, Νέα Ζηλανδία και Ουρουγουάη

Πάνω από 7,8 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως

 
Ο Χειμώνας του Κόσμου

•    #1 στις λίστες των σκληρόδετων και e-book μυθιστορημάτων των New York Times
•    #1 στη λίστα της Καναδικής Ένωσης Βιβλιοπωλών
•    #1 στη συγκεντρωτική λίστα των best seller της Γερμανίας
•    #1 στη λίστα των best seller της Ιταλίας
•    #1 στη λίστα της La Razón της Ισπανίας
•    #1 στη λίστα του Bog & Idé της Δανίας

Πάνω από 4,6 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως



ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΙΩΝΑ»

Η Πύλη της Αιωνιότητας

 «Το μαγευτικό αυτό τελευταίο μέρος είναι μια αναγνωστική εμπειρία που παρά την έκτασή της ανταμείβει τον αναγνώστη, καθώς έχει μια θεματολογία μεγάλου ειδικού βάρους, αλλά ρέει αβίαστα χάρη στο τολμηρό και καλοκουρδισμένο μελόδραμα, τον πλούτο των χαρακτήρων, τους οικογενειακούς θεατρινισμούς και τη διεθνή ίντριγκα».
Publishers Weekly

«Ο τελευταίος τόμος της τριλογίας του Φόλετ άξιζε την αναμονή… Για μία ακόμη φορά ο Φόλετ έγραψε ένα κορυφαίο μυθιστόρημα για το ευρύ κοινό, το οποίο οι αναγνώστες θα καταβροχθίσουν».
Library Journal

«Ο Φόλετ είναι μάστορας».
Washington Post
 
Ο Ken Follett στο Belchite της Ισπανίας [Φωτο: Olivier Favre]
Ο Χειμώνας του Κόσμου

«Εξίσου δυνατό, συναρπαστικό και μακροσκελές με το πρώτο μέρος, την Πτώση των Γιγάντων. Ο Φόλετ είναι αποφασισμένος και ικανός να κρατά τόσες πλοκές μαζί εν εξελίξει, καθώς αφηγείται μια ιστορία που διδάσκει και ψυχαγωγεί... Θα κάνει τους θαυμαστές του να περιμένουν με ανυπομονησία το τρίτο βιβλίο, το επιστέγασμα της σειράς».  - Publishers Weekly

«Η αφήγηση του Φόλετ είναι διακριτική και έντεχνη. Υφαίνει ένα λογικό και ευκολοδιάβαστο νήμα που αγκαλιάζει δεκάδες χαρακτήρες και πάρα πολλή Ιστορία».  - Κirkus Reviews

«Ο Φόλετ δεν αφήνει ποτέ τη δράση να κολλήσει, καθώς συνενώνει με μαεστρία τις σαρωτικές οικονομικές, πολιτιστικές, πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές μιας ολόκληρης εποχής».  - Booklist

 

Η Πτώση των Γιγάντων

«Κλασικός Φόλετ... Ένα βιβλίο που θα σας απορροφήσει, θα σας καταπιεί... κι όταν βγείτε απ’ αυτό, θα έχετε ψυχαγωγηθεί και θα έχετε μάθει πράγματα».  - USA Today

«Ανασυνθέτει με κάθε λεπτομέρεια μια εποχή... μάστορας στο να συνδυάζει έτσι ζωντανά τόση δραματικότητα και ιστορικές πληροφορίες... συναρπαστικό αφήγημα, διαβάζεται αχόρταγα ως το τέλος».
The New York Times

«Κανείς δεν γράφει για την εξουσία και την πολιτική με περισσότερο κύρος».
Peterborough Evening Telegraph

«Το πιο φιλόδοξο εγχείρημά του μέχρι σήμερα... ευκολοδιάβαστο και συναρπαστικό... το να βλέπεις αυτά τα γεγονότα μέσα από τα μάτια καλοσχεδιασμένων και πιστευτών χαρακτήρων είναι ένα μάθημα Ιστορίας πολύ πιο γοητευτικό από οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ ή δοκίμιο». - The Post

«Ο καμβάς του είναι τόσο μεγάλος όσο η Καπέλα Σιστίνα, όμως ζωγραφίζει πάνω του με την οικονομία ενός σχεδιαστή αεροσκαφών –κι αυτό που μένει μετά την αφαίρεση των επουσιωδών στοιχείων, είναι καθαρή ομορφιά... Ο Φόλετ μάς προσφέρει ίσως το καλύτερο έργο του μέχρι σήμερα...»
Columbia Magazine

«Ανοίξτε ένα βιβλίο του Κεν Φόλετ και θα διαπιστώσετε πως υπάρχει εκεί μέσα ολόκληρη η ζωή... Αυτό το ογκώδες μυθιστόρημα χαρακτηρίζεται από μια ορμητικότητα που κάνει τη διήγηση να ρέει και τις σελίδες να γυρίζουν ασταμάτητα. Προσθέστε την προσοχή στη λεπτομέρεια, τους καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες, την καταιγιστική δράση στα φλέγοντα σημεία της Ευρώπης και μια ιστορία που ξεχειλίζει από πάθος, συναίσθημα και κίνδυνο, και έχετε όλα τα συστατικά ενός ακόμη κλασικού μυθιστορήματος».
The Lancashire Evening Post

«Δεν είναι καθόλου μικρό το κατόρθωμα του Φόλετ το να τελειώνει ο αναγνώστης ένα τόσο μεγάλο μυθιστόρημα με την περιέργειά του εξημμένη, θέλοντας να διαβάσει κι άλλο».
The Chicago Sun-Times

«Καλώς ορίσατε στον 20ό αιώνα έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ποτέ. Σε περισσότερες από 1.000 σελίδες, η Πτώση των Γιγάντων προσφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που οι πιστοί αναγνώστες του Κεν Φόλετ έχουν τόσο αγαπήσει: ιστορική ακρίβεια, ολοκληρωμένους χαρακτήρες, και ένα εκτεταμένο αλλά λεπτομερέστατο πορτραίτο ενός παρελθόντος κόσμου στον οποίο θα νιώσετε απόλυτα πως ζείτε πριν καλά καλά τελειώσετε το πρώτο κεφάλαιο».
The Courier-Journal



http://www.bell.gr/writerdetails/45/Follett%20Ken



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου