Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Είναι συλλεκτικό! Η πρώτη περιπέτεια του Τζακ Ρίτσερ σε νέα έκδοση!



Μας το ζητήσατε, σας ακούσαμε, σας το παρουσιάζουμε!

Ο Τζακ Ρίτσερ, «ο πιο “κουλ” χαρακτήρας σειράς μυθιστορημάτων που υπάρχει σήμερα», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Στίβεν Κινγκ, κατεβαίνει τώρα ξανά από ένα υπεραστικό λεωφορείο ένα πρωί, στη μέση του πουθενά…

Για όλους όσοι τον θυμούνται από τότε ακόμη, αλλά και για εκείνους που αγάπησαν αργότερα τη χαρακτηριστική φιγούρα του κι έχουν την περιέργεια να μάθουν πώς άρχισαν όλα, οι Εκδόσεις Bell σας παρουσιάζουν τη νέα έκδοση αυτής της πρώτης περιπέτειάς του μοναχικού περιπλανώμενου υπερασπιστή του δικαίου.


«Κλοιός Θανάτου» - Πως άρχισαν όλα!


Ήταν το 1997.
Ήταν το πρώτο μυθιστόρημα του Lee Child.
Και ήταν η πρώτη εμφάνιση ενός ήρωα που επρόκειτο να γίνει θρύλος.

Από τότε πέρασαν σχεδόν 17 χρόνια, μέσα στα οποία:
•    Ακολούθησαν άλλα δεκαεπτά βιβλία με ήρωα τον Τζακ Ρίτσερ
•    Τα βιβλία αυτά έχουν εκδοθεί σε 96 χώρες και 41 γλώσσες,
•    Οι πωλήσεις των βιβλίων του Lee Child ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα.
•    Ο Τζακ Ρίτσερ έχει σήμερα καταξιωθεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους ήρωες της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας.
•    Tο 2012 τον ενσάρκωσε στον κινηματογράφο ο Τομ Κρουζ, σε μια περιπέτεια που βασιζόταν στο βιβλίο Με Μία Βολή .

Ο «Κλοιός Θανάτου» μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την κυκλοφορία του, το 1997, διέγραψε μια άνευ προηγουμένου θεαματική πορεία: Μπήκε στη λίστα των best seller των Sunday Times και τιμήθηκε με το βραβείο Άντονι και το βραβείο Μπάρι για το καλύτερο μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Γεμάτο δράση, γρήγορο και προκλητικό, το «Κλοιός Θανάτου» (The Killing Floor) είναι ένα συγκλονιστικό θρίλερ, το οποίο επιβάλλεται να έχετε στη συλλογή σας!


Μερικά λόγια για την υπόθεση

Η   ανάμνηση  του   ονόματος   ενός  μαύρου  κιθαρίστα  από   το εξώφυλλο  ενός  παλιού  δίσκου, σπρώχνει  νωρίς  ένα πρωί  τον Τζακ  Ρίτσερ να κατέβει  από ένα υπεραστικό λεωφορείο στη μέση του πουθενά,  και να περπατήσει  είκοσι δύο  χιλιόμετρα  μες στη  βροχή σε έναν άδειο  επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Μάργκρεϊβ της Τζόρτζια.

Όμως πριν περάσει  μισή ώρα  αφότου φτάνει στη  μικρή πόλη, τον συλλαμβάνουν και τον ρίχνουν στη φυλακή. Καθώς είναι ο  μοναδικός ξένος,   θεωρείται  ύποπτος  για  ένα  φόνο, τον πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή μέσα σε τριάντα χρόνια.

Αλλά ο Ρίτσερ δεν είναι ένας τυχαίος περιπλανώμενος. Είναι ένας σκληρός πρώην ταγματάρχης της στρατονομίας, εκπαιδευμένος να σκέφτεται γρήγορα και να ενεργεί ακόμη γρηγορότερα. Καθώς αρχίζουν να διαρρέουν τα βρόμικα μυστικά μιας αμείλικτης συνωμοσίας και χάνονται κι άλλες ανθρώπινες ζωές, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι στο πρόσωπο του Τζακ Ρίτσερ διάλεξαν λάθος άνθρωπο για εξιλαστήριο θύμα.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο Γιάννης Γαλάτης.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Κυκλοφόρησε στις 17 Ιανουαρίου 2014

2 σχόλια:

  1. μακάρι να εκδοθούν ξανά και τα επόμενα βιβλία που έχουν εξαντληθεί ώστε να απολαύσουμε όλες τις περιπέτειες του ήρωα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ, έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία του αλλά θα ήθελα να διαβάσω και τα υπόλοιπα, είναι συναρπαστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή