Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Μυθιστόρημα-έκπληξη του Ken Follett για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2021 σε όλο τον κόσμο!

 

Με μεγάλη χαρά οι Εκδόσεις BELL ανακοινώνουν την έκδοση ενός βιβλίου-έκπληξη από τον σπουδαίο συγγραφέα των μεγάλων bestseller, Ken Follett. Στόχος, η ταυτόχρονη έκδοση του βιβλίου με τις εκδόσεις της Αμερικής, της Μ. Βρετανίας και άλλων χωρών, στις 9 Νοεμβρίου.

Το νέο βιβλίο του Κεν Φόλετ με τίτλο, Ποτέ, σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια νέα στροφή στη συγγραφική του καριέρα, καθώς με αυτό απομακρύνεται από τα επιτυχημένα ιστορικά του μυθιστορήματα: Το Ποτέ διαδραματίζεται στο σήμερα και αφηγείται την ιστορία μιας παγκόσμιας κρίσης που απειλεί να οδηγήσει στο ξέσπασμα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου – μια απειλή που κρατάει σε εγρήγορση τον αναγνώστη μέχρι και τις τελευταίες σελίδες.

Πολύ περισσότερο από θρίλερ, το Ποτέ είναι μια πλούσια σε αυθεντικές λεπτομέρειες συναρπαστική περιπέτεια, από τις καυτές ερήμους της Σαχάρας μέχρι τις απόρρητες συνεδριάσεις των κέντρων εξουσίας στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου.


Εξηγώντας τη γέννηση του βιβλίου του, ο Κεν Φόλετ λέει: «Όταν έκανα έρευνα για την Πτώση των Γιγάντων, συνειδητοποίησα με κατάπληξη ότι ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ένας πόλεμος που κανείς δεν ήθελε. Κανένας ευρωπαίος ηγέτης κι από τις δυο πλευρές δεν είχε την πρόθεση να συμβεί. Αλλά οι αυτοκράτορες και οι πρωθυπουργοί, ο ένας μετά τον άλλον, πήραν αποφάσεις –λογικές, μετριοπαθείς αποφάσεις– που καθεμιά απ’ αυτές μας έφεραν ένα μικρό βήμα πιο κοντά στην πιο τρομερή σύγκρουση που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Κι αναρωτήθηκα: Θα μπορούσε να ξανασυμβεί το ίδιο;»

Άλλες δυο φορές στη σαραντάχρονη συγγραφική καριέρα του, ο Κεν Φόλετ αψήφησε τις προκλήσεις, σημειώνοντας τεράστιες συγγραφικές επιτυχίες πέρα από κάθε προσδοκία: Σε μια εποχή που οι γυναικείοι χαρακτήρες δεν πρωταγωνιστούσαν στα θρίλερ, κυκλοφόρησε το Μάτι της Βελόνας, μια πολεμική κατασκοπική ιστορία με κεντρική ηρωίδα μια νεαρή νοικοκυρά, μητέρα ενός τετράχρονου παιδιού. Κι ύστερα από δέκα χρόνια, αιφνιδίασε και πάλι τον κόσμο του βιβλίου αφήνοντας τα θρίλερ για να δημοσιεύσει ένα ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε εξαντλητική ιστορική έρευνα, με θέμα τη θεμελίωση ενός καθεδρικού ναού στην καρδιά του Μεσαίωνα – τους Στυλοβάτες της Γης, που μέχρι σήμερα οι πωλήσεις τους έχουν φτάσει τα 27 εκατομμύρια αντίτυπα.
 

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι το παγκόσμιο bestseller Και Εγένετο Εσπέρα και Εγένετο Πρωί, που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2020 και μάς μεταφέρει στην Αγγλία του Πρώιμου Μεσαίωνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου