Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Μαριονέτες: Κινεί τα νήματα, τους βλέπει να καίγονται…


Βραβείο CWA Gold Dagger 2019: Το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς!

Στην εμβληματική σειρά μας BELL Best Seller εκδίδονται στην Ελλάδα μερικοί από τους καλύτερους συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας, περιπετειών και θρίλερ στον κόσμο, όπως είναι ο John Connolly, ο Lee Child, ο Chris Carter και ο Rob Sinclair. Στη «χρυσή» αυτή ομάδα έρχεται να προστεθεί ένας νέος συγγραφέας, που ήδη τάραξε τα εκδοτικά νερά στο εξωτερικό με το πρώτο βιβλίο της σειράς με ήρωα τον ντετέκτιβ Ουάσινκγτον Πόου

Οι Μαριονέτες κατέκτησαν από την πρώτη στιγμή τις λίστες των bestseller, ενώ πριν από λίγες μέρες κέρδισαν το φετινό Gold Dagger Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς. Αυτό το βραβείο αποτελεί την ύψιστη διάκριση για κάθε συγγραφέα του είδους και απονέμεται κάθε χρόνο από την Ένωση Συγγραφέων Μυστηρίου (Crime Writers Association). Ανάμεσα στους συγγραφείς που έχουν κερδίσει το Gold Dagger συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι John le Carré, Ian Rankin, Ruth Rendell, Belinda Bauer και Jane Harper.   

Γρήγορο, σκληρό, ανατρεπτικό, σκοτεινό, έξυπνο, με αξιομνημόνευτους χαρακτήρες που θα αγαπήσετε και θα ανυπομονείτε να τους συναντήσετε ξανά, το βιβλίο του M. W. Craven είναι ιδανικό για τους θαυμαστές των βιβλίων του Chris Carter και είναι αναμφισβήτητα η πιο… καυτή κυκλοφορία του φθινοπώρου!  


Λίγα λόγια για την υπόθεση



Ένας σίριαλ κίλερ καίει τα θύματά του ζωντανά στους προϊστορικούς λίθινους κύκλους στο Λέικ Ντίστρικτ της Αγγλίας. Δεν αφήνει πίσω του κανένα στοιχείο και η αστυνομία τα έχει χαμένα. Όταν ανακαλύπτει πως το όνομά του έχει χαραχτεί στο απανθρακωμένο πτώμα του τρίτου θύματος, ο ατιμασμένος ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου επιστρέφει από τη διαθεσιμότητα και βρίσκεται απρόθυμα στο μάτι της υπόθεσης.

Συνεργάτιδά του θα τοποθετηθεί η ιδιοφυής αλλά κοινωνικά αδέξια αναλύτρια Τίλι Μπράντσο και μαζί θα ανακαλύψουν ένα ίχνος που κανείς άλλος δεν μπορούσε να δει. Ο δολοφόνος έχει κάποιο σχέδιο και ο Πόου είναι μέρος του.

Καθώς τα θύματα πληθαίνουν, ο Πόου ανακαλύπτει πως είναι περισσότερο μπλεγμένος στην υπόθεση απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί. Και καθώς πλησιάζει την αλήθεια που θα συντρίψει όλα όσα πίστευε για τον εαυτό του, ο Πόου θα μάθει πως υπάρχει κάτι χειρότερο από το να σε καίνε ζωντανό...


Πληροφορίες για το βιβλίο



Μαριονέτες (The Puppet Show) του Μ.W. Craven

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Τιμή: €9,90 ● Σελίδες: 376 ● ΙSBN: 978-960-507-131-8

Βραβείο CWA Gold Dagger 2019: Το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς.

Στη βραχεία λίστα των βραβείων αναγνωστών του Amazon Publishing για το Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς (2019).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου