Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Τα βιβλία που έρχονται - To BELL εκδοτικό πρόγραμμα του β' εξαμήνου του 2019



Παράπονο δεν έχετε: Το πρώτο εξάμηνο του 2019, σας γεμίσαμε βιβλία. Και τι βιβλία! (Μην τα ξαναλέμε, δείτε εδώ).

Και ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, δεν μπορείτε να πείτε. Μπήκε δυναμικά. Από τη μια τα Τοξικά Μάτια και ο αστυνόμος Καπετάνος του Δημήτρη Σίμου, από την άλλη Ο Ψιθυριστής του Alex North και το Στην Πόλη των Ξένων του Άγγελου Μανουσόπουλου, για να μην αναφερθούμε (όχι, θα αναφερθούμε!) στη ρομαντική πλευρά μας (Silk) και το Στην τελευταία Στροφή της Έλενας Αντωνίου.

Αν νομίζατε όμως ότι ξεμπερδέψατε από εμάς για το καλοκαίρι… Α χα χα χα! Σας γέλασαν! Τι λέτε; Πάμε για μια βουτιά; Στα βιβλία, όχι στη θάλασσα. Φύγαμε!


Τα αστυνομικά, τα θρίλερ και οι περιπέτειες



Καλοκαίρι χωρίς νέο Chris Carter γίνεται; Δε γίνεται! Ο Νυχτερινός Διώκτης είναι εδώ (κυκλοφορία: 5 Ιουλίου)! Και αυτή τη φορά, στην τρίτη περιπέτεια του Ρόμπερτ Χάντερ, ο σίριαλ κίλερ είναι λίγο… εμμονικός. Γιατί στο μυαλό του η αγάπη μετατρέπεται σε μίσος. Κλειδώστε τις πόρτες σας (προειδοποιήσαμε) και καλή ανάγνωση!

Στις 19 Ιουλίου υποδεχόμαστε το πρώτο βιβλίο της νέας μας σειράς Στα Άκρα: το Νεκρή Πόλη του John Killian. Στη… Νεκρή Πόλη θα βρεθεί ο Μπεν Λόγκαν, ένας Νεοϋορκέζος ντετέκτιβ, κουρασμένος από το ασταμάτητο κυνήγι απαγωγέων και δολοφόνων μικρών παιδιών. Μόνο που αντί να ξεκουραστεί, θα έρθει αντιμέτωπος με έναν δολοφόνο... Για το βιβλίο αυτό θα σας δώσουμε δύο πληροφορίες: πρώτον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες οι πόλεις έχουν ψυχή. Μερικών όμως είναι μαύρη –και φονική. Και δεύτερον: Πίσω από το όνομα του John Killian, βρίσκεται ένας γνωστός Έλληνας συγγραφέας (οκ, προφανώς θα έπρεπε να έχουμε βάλει το βιβλίο στην ενότητα «Οι Έλληνες», αλλά… παρασυρθήκαμε). Όχι, δε θα σας πούμε ποιος είναι. Τουλάχιστον, όχι τώρα…

Όταν θα έχετε γυρίσει με το καλό από τις διακοπές, στις 6 Σεπτεμβρίου, έρχεται η δεύτερη συναρπαστική περιπέτεια του Rob Sinclair, Η Άνοδος του Εχθρού! Ναι, σας το είχαμε αρχικά υποσχεθεί για τον Ιούνιο που μας πέρασε, αλλά… βιαζόταν ο αστυνόμος Καπετάνος (βλ. Τοξικά Μάτια) να έρθει στα χέρια σας, οπότε κάναμε μια μικρή αλλαγή. Στη δεύτερη περιπέτειά του, λοιπόν, ο Καρλ Λόγκαν πηγαίνει σε μια αποστολή ρουτίνας στη Ρωσία. Θα έπρεπε να είναι μια απλή υπόθεση, αλλά όταν η κάλυψή του καταρρέει, ο Λόγκαν μεταφέρεται και πάλι σε μια κόλαση που νόμιζε πως δε θα ξανάβλεπε… Μετά το Χορεύοντας με τον Εχθρό, ο Σινκλέρ επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της bestselling σειράς Ο Εχθρός. Ένα γρήγορο, αγωνιώδες, καθηλωτικό μυθιστόρημα, ιδανικό για τους λάτρεις των βιβλίων του Lee Child.

Την 1η Νοεμβρίου σας καλούμε να γνωρίσετε το πρώτο βιβλίο μιας νέας αστυνομικής σειράς, το οποίο προτάθηκε φέτος από την Ένωση Συγγραφέων Μυστηρίου για το βραβείο Gold Dagger Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς (βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί, μεταξύ άλλον, ο Ian Rankin, ο John le Carre, η Ann Cleeves και η Belinda Bauer. Το βιβλίο είναι το Μαριονέτες, ο συγγραφέας είναι ο M W Craven και ο νέος ντετέκτιβ που σας καλούμε να γνωρίσετε είναι ο Ουάσινγκτον Πόου. Ένας σίριαλ κίλερ καίει τα θύματά του ζωντανά στους προϊστορικούς πέτρινους κύκλους στο Ντίστρικτ Λέικ της Αγγλίας. Δεν αφήνει πίσω του κανένα στοιχείο και η αστυνομία τα έχει χαμένα. Όταν ανακαλύπτει πως το όνομά του έχει χαραχτεί στο απανθρακωμένο πτώμα του τρίτου θύματος, ο ατιμασμένος ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου επιστρέφει από τη διαθεσιμότητα και τότε… τη συνέχεια θα τη διαβάσετε στο πρώτο βιβλίο της σειράς που –πιστέψτε μας– θα λατρέψετε όλοι οι φανατικοί του… Chris Carter

Και στις 6 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα εκατομμυρίων αναγνωστών, Wilbur Smith! Στο Κραυγή Πολέμου θα γνωρίσουμε ένα νέο μέλος της οικογένειας των Κόρτνεϊ, τη Σάφρον, η οποία από την Κένυα θα βρεθεί στην Αγγλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου θα εξελιχθεί μια καθηλωτική ιστορία γεμάτη περιπέτεια, ανατροπές και… έρωτα. Η συναρπαστική συνέχεια… στις σελίδες μας!


Τα Ψυχολογικά θρίλερ



Στις 19 Ιουλίου έρχεται με το δεύτερο βιβλίο της η Alice Feeney: Ξέρω Ποια Είσαι λέει και… «ξέρω τι έκανες»…  Η συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller Μερικές Φορές Λέω Ψέματα επιστρέφει με το πιο ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ της χρονιάς. Αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια είναι η Έιμι, μια ηθοποιός. Επιστρέφοντας στο σπίτι από τα γυρίσματα της τελευταίας της ταινίας, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της έχει εξαφανιστεί. Πίσω του έχει αφήσει το πορτοφόλι και το κινητό του. Η Έιμι δεν ξέρει τι να σκεφτεί. Όμως η αστυνομία πιστεύει πως τους κρύβει κάτι. Και έχουν δίκιο. Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζουν. Γιατί η Έιμι έχει ένα μυστικό που δεν το έχει πει ποτέ σε κανέναν. Μόνο που τώρα υποπτεύεται πως κάποιος ξέρει. Και αυτά που πρόκειται να συμβούν δεν τα είχε φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της.

Στις 27 Σεπτεμβρίου σας καλούμε να γνωρίσετε την πρωτοεμφανιζόμενη Jessica Barry και το νέο μας ψυχολογικό θρίλερ Ελεύθερη Πτώση. Όταν το ιδιωτικό αεροπλάνο του αρραβωνιαστικού της συντρίβεται στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο, η Άλισον Κάρπεντερ ως εκ θαύματος βγαίνει ζωντανή. Όμως η μάχη για τη ζωή της τώρα αρχίζει. Γιατί κάποιος την κυνηγάει. Και τη θέλει νεκρή. Την ίδια στιγμή, η μητέρα της Άλισον, η Μάγκι Κάρπεντερ, μαθαίνει ότι η κόρη της θεωρείται νεκρή. Όμως το πτώμα της Άλισον δεν έχει βρεθεί και η Μάγκι τολμά να ελπίζει. Έχει κι εκείνη το δικό της ένοχο μυστικό: έχει δύο χρόνια να μιλήσει με την κόρη της, που έφυγε από το σπίτι μετά από μια οικογενειακή τραγωδία. Η Μάγκι δεν ξέρει τίποτα για τη νέα ζωή της Άλισον –ούτε καν ότι ήταν αρραβωνιασμένη με έναν πάμπλουτο άντρα που η Μάγκι δε γνώρισε ποτέ. Ενώ η Άλισον προσπαθεί να επιβιώσει στο αφιλόξενο βουνό, η Μάγκι μαθαίνει ότι η κόρη της ζούσε σε έναν κόσμο όπου βασίλευε το χρήμα και η πολυτέλεια, τελείως ξένο για την ίδια. Από τι προσπαθούσε να ξεφύγει η Άλισον; Θα προλάβει η Μάγκι να ανακαλύψει την αλήθεια και να τη σώσει;


Δυο σπουδαίοι συγγραφείς επιστρέφουν με νέα βιβλία



Ο ένας γράφει κατασκοπικά μυθιστορήματα και είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους σπουδαιότερους Βρετανούς λογοτέχνες. Ο άλλος γράφει θρίλερ και είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του είδους. Ναι, ο John le Carré και ο Thomas Harris επιστρέφουν με τα νέα, πολυαναμενόμενα μυθιστορήματά τους!

Το Agent Running in the field  του John le Carré  θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την πρώτη αγγλική έκδοση στις 17 Οκτωβρίου, ενώ το Κάρι Μόρα του Thomas Harris (το πρώτο βιβλίο του μεγάλου αυτού συγγραφέα εδώ και 13 χρόνια) έρχεται στις 22 Νοεμβρίου!

Και τα καλά νέα δε σταματούν εδώ, καθώς στις 6 Δεκεμβρίου έρχονται, σε νέες εκδόσεις, τα #1 bestsellers και κλασικά, πλέον, βιβλία του συγγραφέα της Σιωπής των Αμνών, Κόκκινος Δράκος, Χάνιμπαλ και Χάνιμπαλ, Το Ξύπνημα του Κακού. Έτσι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία, ταυτόχρονα με το νέο βιβλίο του Thomas Harris, και τα τέσσερα μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον διασημότερο serial killer της λογοτεχνίας: τον Χάνιμπαλ Λέκτερ!


Οι Έλληνες



Στις 6 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε ένα συγκλονιστικό βιβλίο, ένα μυθιστόρημα-γροθιά για τον σχολικό εκφοβισμό. Το Μετά Βίας του Αντώνη Πάσχου είναι η σκληρή ιστορία ενός εφήβου με φόντο την ελληνική επαρχία του ’90, τις καταλήψεις, τις εκδρομές, τις φάρσες και τις σχολικές περιπέτειες, πριν η λέξη bullying μπει στην καθημερινότητά μας. Ένα μυθιστόρημα μιας βίαιης ενηλικίωσης που θα κάνει αίσθηση.

Στις 4 Οκτωβρίου επιστρέφουν Ευγενείς Άγριοι του Γιώργου Δάμτσιου με το Εξημέρωση. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, το Σκοτεινό Πέπλο, γνωρίσαμε τον Λούκα, ο οποίος έχοντας χάσει τη μνήμη του, λόγω μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, προσπαθούσε να μάθει ποιος είναι και πού πάει. Τώρα, στην Εξημέρωση, ο Λούκα επιστρέφει και έχει μια αποστολή: να προστατέψει μια γυναίκα, της οποίας η ζωή κινδυνεύει. Γιατί; Από ποιους; Και ποιος παρακολουθεί τον Λούκα; Όλες οι απαντήσεις έρχονται το φθινόπωρο…

Στις 17 Οκτωβρίου… Αναμονή τέλος! Ναι, η αναμονή για τη συνέχεια της Νύχτας του Σάουιν, του μυθιστορήματος που χάρισε στη Φραντζέσκα Μάνγγελ το Βραβείο Public Πρωτοεμφανιζόμενου στη Λογοτεχνία, φτάνει στο τέλος! Όλοι οι ήρωες που γνωρίσατε στο πρώτο βιβλίο επιστρέφουν στο Καχαραμπού, το δεύτερο και τελευταίο μέρος του συναρπαστικού αυτού λογοτεχνικού ταξιδιού που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Από τη Σκωτία μέχρι το Μαρόκο και από την Αθήνα μέχρι το Αλγέρι, η Φραντζέσκα μας καλεί να ανακαλύψουμε τι, τελικά, κρύβεται πίσω από τη Νύχτα του Σάουιν. Τι λέτε; Δεν είναι μια ευκαιρία για να διαβάσουμε (πάλι ή για πρώτη φορά) τη Νύχτα;

Τέλος, την 1η Νοεμβρίου σας καλούμε να γνωρίσετε μια διαθήκη, διαφορετική από τις συνηθισμένες. Μπορεί κάποιος να προσφέρει με τον θάνατό του όσα δεν μπόρεσε μια ολόκληρη ζωή; Την απάντηση δίνει ο πρωτοεμφανιζόμενος Νίκος Γκίκας μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα Η Διαθήκη του Δολοφόνου. Ο Οδυσσέας Βερνής, διακεκριμένος καθηγητής Καρδιολογίας, βρίσκεται νεκρός στον κήπο μετά το δείπνο με συγγενείς και φίλους στο σπίτι του στο Καβούρι. Πριν καν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των συγγενών και όσων βρίσκονταν μαζί με τον νεκρό το βράδυ του θανάτου του, η διαθήκη του Βερνή έρχεται να κλονίσει τα θεμέλια της οικογένειάς του, καθώς ο καθηγητής παραδέχεται τον θάνατό του ως πράξη αυτοχειρίας, προαναγγέλλοντας παράλληλα τον θάνατο του γαμπρού του και γνωστού εκδότη Άνθιμου Χυδά εντός ολίγων ωρών από το άνοιγμα της διαθήκης και με φυσικό αυτουργό του φόνου τον καθηγητή Οδυσσέα Βερνή, τον ίδιο τον εαυτό του… 


SILK: Η Ρομαντική πλευρά των BELL




Ο Ιούλιος ξεκίνησε με Έρωτα σαν Τέχνη, καθώς το δεύτερο βιβλίο της Πωλίνας Νικολιδάκη έχει στο επίκεντρό του τον αναπάντεχο έρωτα ανάμεσα σ’ έναν καθηγητή και μια φοιτήτρια, που όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο είναι αδύνατον να ελέγξουν τα συναισθήματά τους…

Στις 2 Αυγούστου, στις 6 Σεπτεμβρίου και στις 4 Οκτωβρίου συνεχίζεται η #1 bestselling σειρά της αγαπημένης Gena Showalter με τα Άγρια Αγάπη, Άγριο Ψέμα και Άγριο Μυστικό αντίστοιχα, ενώ το 8ο βιβλίο της σειράς θα έρθει στις 6 Δεκεμβρίου.

Την 1η Νοεμβρίου, όμως, επιστρέφει (μετά το Στην Τελευταία Στροφή) και η Έλενα Αντωνίου με Τα Δάκρυα του Πάθους – Βιβλίο 1. Ναι, καλά διαβάσατε, Βιβλίο 1, καθώς μέσα στο 2020 έρχεται και η συνέχεια της ιστορίας που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως αυτοέκδοση και επιστρέφει τώρα μέσα από τα SILK με νέα επιμέλεια και μια μικρή γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει!

Και αν δε σας φτάνουν όλα τα παραπάνω και αναζητάτε περισσότερο έρωτα, μην ξεχνάτε τα Άρλεκιν που κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα στα περίπτερα, αλλά και τα ολοκαίνουργια Άρλεκιν Plus που κυκλοφορούν κι αυτά (όπως και τα βιβλία της σειράς Silk) κάθε μήνα και στα βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα: Στις 19 Ιουλίου κυκλοφορεί το βιβλίο της Louise Allen Τα Σκάνδαλα των Χέριαρντ, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου και στις 17 Οκτωβρίου κυκλοφορούν το 3ο και το 4ο βιβλίο της σειράς Ο Θρόνος του Νιρόλι!


Και το 2020;




Ωωωω, μην είστε ανυπόμονοι.
Όρεξη για διάβασμα να έχετε και έρχονται πολλά, νέα και καλά, βιβλία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Νέοι (σωστά διαβάζετε, «νέοι», όχι «νέος») Chris Carter, επιστροφή του Harlan Coben, αλλά και της Carole Matthews και της Diane Setterfield, νέα βιβλία από συγγραφείς όπως ο Lee Child, ο John Connolly και ο Jeffrey Archer, αλλά και τα νέα βιβλία αγαπημένων Ελλήνων συγγραφέων, όπως είναι ο Δημήτρης Σίμος, η Ειρήνη Βαρδάκη, η Κική Τσιλιγγερίδου, η Ίρις Καλβά, ο Μάριος Δημητριάδης, καθώς και νέοι –Έλληνες και ξένοι– συγγραφείς, όπως… Όχι. Δε θα πούμε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

Ή μάλλον, θα πούμε: ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου