Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Εκδοτικό BELL πρόγραμμα 2019: τι να περιμένετε το α’ εξάμηνο του χρόνου!



Θεωρείτε κι εσείς πως το 2018 ήταν μια καλή αναγνωστική χρονιά; Μην απαντήσετε. Θα απαντήσουμε εμείς για εσάς: Ναι, ήταν!

Πιστεύετε πως το 2019 θα είναι εξίσου καλό; (από αναγνωστικής απόψεως μιλώντας πάντα). Αφήστε, μην απαντήσετε ούτε τώρα. Θα σας πούμε εμείς: ΌΧΙ!... Θα είναι καλύτερο!

Τι; Νομίζετε πως σας λέμε ψέματα; Εμείς;;
Jamais! Never! Ποτέ! 

Λοιπόν, μια ματιά στο εκδοτικό BELL-πρόγραμμα του πρώτου εξαμήνου του 2019 θα σας πείσει.
Είστε έτοιμοι; Βαθιά ανάσα και… φύγαμε!

H Πρεμιέρα


Για να πάει καλά η χρονιά χρειάζεται μια «γερή» πρεμιέρα. Έτσι δεν είναι; Ε, αν δεν είναι ο Jeffrey Archer «δυνατή πρεμιέρα», τότε δεν ξέρουμε ποιος είναι! Ο #1 μπεστσελερίστας συγγραφέας βιβλίων όπως τα Κάιν και Άβελ, Ούτε δεκάρα παραπάνω και της επταλογίας «Τα Χρονικά των Κλίφτον» επιστρέφει με το ολοκαίνουργιο #1 bestseller Κορόνα Κερδίζεις: στο Λένινγκραντ της Ρωσίας στα 1968 συναντάμε τον Αλεξάντερ Καρπιένκο. Ο Αλεξάντερ δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Από την εφηβεία του ονειρεύεται να εκλεγεί κάποια μέρα πρόεδρος της χώρας του. Αλλά όταν ο πατέρας του δολοφονείται από την Κα-Γκε-Μπε, ο Αλεξάντερ και η μητέρα του δεν έχουν άλλη επιλογή: αν θέλουν να επιζήσουν, πρέπει να δραπετεύσουν από τη Ρωσία. Στο λιμάνι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό δίλημμα: να κρυφτούν σε ένα εμπορικό πλοίο που πηγαίνει στην Αμερική ή σε ένα που πηγαίνει στη Μεγάλη Βρετανία; Ο Αλεξάντερ αποφασίζει να το παίξει κορόνα-γράμματα και το μέλλον θα αποφασιστεί από το στροβίλισμα ενός νομίσματος στον αέρα…
Το Κορόνα Κερδίζεις είναι το πιο φιλόδοξο και συναρπαστικό μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ από την εποχή του Κάιν και Άβελ και θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 18 Ιανουαρίου 2019!

 

Τα αστυνομικά και οι περιπέτειες


Εδώ θα πρέπει να πάρετε (και πάλι) βαθιές ανάσες γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, από υπερδυνάμεις τα BELL έχουν… την αστυνομική λογοτεχνία (και αυτό, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα αστυνομικά των Ελλήνων συγγραφέων που θα τα βρείτε παρακάτω)! Έχουμε και λέμε: 

Στις 22 Φεβρουαρίου έρχεται το SNAP της Belinda Bauer. Τη Belinda τη γνωρίσατε στο Μαύρο Χώμα και στο Άκου τους Νεκρούς, αλλά με το SNAP, το οποίο διακρίθηκε στη μακρά λίστα για το φετινό βραβείο Man Booker, καθιερώνεται πια ως μία από τις αξιολογότερες φωνές της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Στο νέο της μυθιστόρημα, η ζωή τριών παιδιών αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη όταν μια καλοκαιρινή μέρα χαλάει το αυτοκίνητό τους και η μητέρα τους φεύγει για να καλέσει βοήθεια. Μόνο που δεν γυρίζει ποτέ…

Την 1η Μαρτίου η νέα εμμονή σας ξαναχτυπά! Ναι, λατρέψατε τον Ρόμπερτ Χάντερ από την πρώτη στιγμή (aka. Ο Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού) και να που τώρα ο ήρωας του μοναδικού Chris Carter επιστρέφει στο δεύτερο βιβλίο της σειράς: Ο Εκτελεστής (The Executioner)! Δε χρειάζεται να σας πούμε πολλά –παρά μόνο ότι η συγκεκριμένη σειρά όσο προχωράει γίνεται ολοένα και καλύτερη. Ο Κάρτερ είναι εγγύηση. 

Και στις 5 Απριλίου; Θα είστε έτοιμοι για τον Τσάρλι Πάρκερ και τη Γυναίκα στο Δάσος (The Woman in the Woods); Το καλό που σας θέλουμε, γιατί τότε θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του John Connolly στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία!

Στις 3 Μαΐου η σχολική χρονιά θα πλησιάζει στο τέλος της, αλλά εσείς θα πρέπει να κάνετε υπερεντατικά μαθήματα σε ένα άλλο Νυχτερινό Σχολείο (Night School). Σ’ αυτό του Τζακ Ρίτσερ και του Lee Child. Θα σας εξετάσουμε!

Και φτάσαμε στον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 7 του μήνα. Ο μήνας έχει 7 και ο Rob Sinclair, μετά το Χορεύοντας με τον Εχθρό, επιστρέφει με τη δεύτερη εκρηκτική περιπέτεια του Καρλ Λόγκαν, την Άνοδο του Εχθρού (Rise of the Enemy)

 

Τα θρίλερ, τα ψυχολογικά θρίλερ και τα τρόμου

 

Ο Joe Hill έρχεται στις 12 Απριλίου με το βραβευμένο #1 bestseller Strange Weather, το οποίο περιέχει τέσσερις νουβέλες τρόμου και φαντασίας. Ανυπομονείτε; Εμείς να δείτε.

Με συγγραφείς όπως η B.A. Paris, η Alice Feeney, η Nuala Ellwood και η Catherine Steadman, οφείλετε να ομολογήσετε πως και στον τομέα «ψυχολογικό θρίλερ» τα πηγαίνουμε καλά. Το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε και μέσα στο 2019. Έτσι, για τις 22 Απριλίου έχουμε σας έχουμε ένα πολύ δυνατό βιβλίο: Η Μέρα του Ατυχήματος (The Day of the Accident) είναι το δεύτερο βιβλίο της Nuala Ellwood μετά το σκοτεινό μα και συγκινητικό Τα Κόκαλα της αδερφής μου και να είστε προετοιμασμένοι για αγωνία και… ανατροπές! Για τα υπόλοιπα ψυχολογικά θρίλερ (και θα υπάρξουν… αρκετά) θα πρέπει να περιμένετε λίγο παραπάνω. 

Και στις 13 Ιουνίου; Τι θα συμβεί στις 13 Ιουνίου; Δε θέλουμε να σας τρομάξουμε, αλλά Παρασκευή και 13 θα είναι η ταυτόχρονη με την αγγλική έκδοση ενός θρίλερ που θα συζητηθεί: The Whisper man του Alex North. Κανονικά, στο σημείο αυτό θα έπρεπε να γεμίσουμε τη συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου με SOS, ΣΟΣ, SOSARA κλπ., αλλά θα κρατηθούμε και το μόνο πράγμα που θα σας πούμε είναι ότι το Whisper Man είναι ανατριχιαστικό, είναι άκρως ατμοσφαιρικό και θεωρείται ήδη -σε Ευρώπη και Αμερική- πως θα είναι το ντεμπούτο της χρονιάς. Stay tuned… (SOSάρα!)

Οι Έλληνες


Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε καν τρία, αλλά εφτά θα είναι τα BELL μυθιστορήματα Ελλήνων συγγραφέων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019!

Ξεκινάμε την 1η Φεβρουαρίου με την Κική Τσιλιγγερίδου και το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Στέλλας Άνταμς, Βυθισμένος Ουρανός. Η Στέλλα Άνταμς είναι μια ηρωίδα που είτε θα λατρέψετε, είτε θα μισήσετε, είτε θα λατρέψετε να μισείτε. Γενικώς, είναι μια... αστυνόμος άλλου τύπου! Βίαιη, μονομανής, με μια ιδιαίτερη σεξουαλικότητα και καθόλου πολιτικά ορθή, η Στέλλα Άνταμς προσπαθεί να διαλευκάνει μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι αυτοκτονία, αλλά η ίδια είναι βέβαιη πως πρόκειται για φόνο. 

Στις 8 Φεβρουαρίου υποδεχόμαστε τον συγγραφέα της Σκιάς στο Σπίτι, Κωνσταντίνο Κέλλη, με ένα ατμοσφαιρικό, σκοτεινό, διαφορετικό απ’ οτιδήποτε άλλο έχετε διαβάσει μυθιστόρημα λαογραφικού τρόμου: Άγιοι Τίποτα… Μια ιστορία απώλειας και αγάπης, ένα βιβλίο για το θάνατο και τη ζωή μαζί, ένα μυθιστόρημα λαογραφικού τρόμου και φαντασίας που θα σας καθηλώσει. Folk horror α λα ελληνικά, folk horror α λα Κωνσταντίνος Κέλλης! 

Στις 8 Μαρτίου σας καλούμε να γνωρίσετε τον Γιώργο Μαρτινίδη και το αστυνομικό μυθιστόρημα Φυγή Κεφαλαίων. Γρήγορο, δυνατό, με ανατροπές, το Φυγή Κεφαλαίων είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 2015 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2015, όταν ανακοινώνεται το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών. Πρόκειται για ένα κλασικό “whodunit”, ένα αστυνομικό μυστήριο αναζήτησης του ενόχου μέσα σε μια ατμόσφαιρα πανικού και διάλυσης. Μια σκιαγράφηση της νεοελληνικής κοινωνίας με όλες τις παθήσεις της.

Στις 12 Απριλίου τη σκυτάλη παίρνει η συγγραφέας του Λέμον Πάι, Κωνσταντίνα Μόσχου, η οποία παρουσιάζει το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα Σταχτόνερο. Σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, ένας άντρας σκοτώνει τη γυναίκα του αδερφού του. Οι φήμες, για τα αίτια της τραγωδίας αποπροσανατολίζουν τη δημοσιογράφο Ξένια Μαρίνη, η οποία έχει αναλάβει το επιτόπιο ρεπορτάζ και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει γίνει. Στο μεταξύ, η Ξένια θα έρθει αντιμέτωπη με την εχθρική στάση των κατοίκων του χωριού, και θα μπλεχτεί σε μια μυστήρια σχέση με την οικογένεια του θύματος…

Τον Μάιο δύο ακόμη αγαπημένες συγγραφείς των εκδόσεών μας επιστρέφουν με τα νέα τους βιβλία! Στις 10 Μαΐου περιμένουμε το νέο (δυνατό!) ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη, Ανάρμοστον εστί: Μία γυναίκα θύμα της πιο αποτρόπαιης εγκληματικής ενέργειας, τρεις άνθρωποι συντρίμμια πόνου και ενοχής, και ανάμεσα τους γρίφοι που θυμίζουν αρχαία τραγωδία. Μίσος, πάθος και εμμονές σε ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ για δυνατούς λύτες, που διαδραματίζεται στην Κρήτη... 

Τον ίδιο μήνα έρχεται και το τέταρτο μυθιστόρημα της Ίριδας Καλβά, το οποίο μάλιστα βασίζεται σε πραγματική ιστορία: Το 1933 σ’ ένα νησάκι της άγονης γραμμής, γίνεται ο γάμος της Σεβαστής, της μοναχοκόρης του μεγάλου άρχοντα του νησιού. Όμως λίγο πριν ευλογήσει ο παπάς, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Όλοι τρέχουν να δουν τι έχει συμβεί. Ο πατέρας της νύφης βρίσκεται μέσα σε μία λίμνη αίματος, και μπροστά του ένα μωρό που κλαίει, φασκιωμένο σε δικό του πουκάμισο… Η Ίρις Καλβά επιστρέφει με μια συγκλονιστική ιστορία έρωτα και εκδίκησης, που ξεκινάει από τη δεκαετία του ’30 και φτάνει μέχρι το σήμερα. Το Ποτάμι της Φωτιάς θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 24 Μαΐου.

Τέλος, στις 21 Ιουνίου κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα του Άγγελου Μανουσόπουλου, Η πόλη των ξένων. Αν και είναι δύσκολο να ενταχθεί σε κάποιο λογοτεχνικό είδος, θα λέγαμε ότι το ντεμπούτο του Άγγελου είναι ένα… «δυστοπικό κοινωνικό μυθιστόρημα μυστηρίου». Σας μπερδέψαμε; Ε, υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, γιατί πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο μυθιστόρημα με θέμα τη μετανάστευση, που θα συζητηθεί!

 

Οι επανεκδόσεις 


Όπως ήδη γνωρίζετε οι φανατικοί, το πρώτο εξάμηνο του 2019 συνεχίζονται οι επανεκδόσεις των βιβλίων του Lee Child και του John Connolly. Έτσι, έχουμε και λέμε: Στο «μέτωπο» του Lee Child, μη χάσετε στις 25 Ιανουαρίου την Ηχώ του Μίσους (5ο βιβλίο του Τζακ Ρίτσερ), στις 22 Φεβρουαρίου την Προαναγγελία Εγκλήματος (6ο βιβλίο) και στις 22 Μαρτίου το Ένας Θάνατος δεν είναι Αρκετός (7ο βιβλίο). Στο «μέτωπο» Connolly έχουμε και λέμε: στις 11 Ιανουαρίου θα επανακυκλοφορήσει το 5ο βιβλίο του Τσάρλι Πάρκερ, Ο Μαύρος Άγγελος, και στις 26 Απριλίου το 6ο, Οι Κούφιοι Άνθρωποι.

Όπως καταλαβαίνετε, το 2019 –και με όλα τα πρώτα βιβλία να κυκλοφορούν πια σε νέες εκδόσεις– είναι η ευκαιρία σας να ξεκινήσετε από την αρχή δύο από τις πιο πετυχημένες σειρές βιβλίων όλων των εποχών!

 

Τα SILK


Επειδή έχουμε και ρομαντική πλευρά (ε, ναι!) πρέπει να γνωρίζετε ότι μέσα στο 2019 θα δείτε και νέα Έλενα Αντωνίου και τις επανεκδόσεις (και όχι μόνον) της σειράς της Gena Showalter «Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου» και άλλα πολλά που –ναι– θα τα ανακοινώσουμε λίγο αργότερα! 

 

Και μετά;     


Τι και μετά; Δε σας φτάνουν αυτά;
Ααααα, μετά μέσα στο 2019;
Τι να σας λέμε τώρα… 

Θα πρέπει να περιμένετε. Γιατί το β’ εξάμηνο του 2019 θα έχει κι άλλον Carter, νέο John le Carré (yes!), νέα Alice Feeney (aka Μερικές Φορές Λέω Ψέματα), αλλά και νέο Δημήτρη Σίμο (#Σκοτεινά_Νερά 3, #teamKapetanos), νέα Φραντζέκσα Μάνγγελ (η πολυαναμενόμενη συνέχεια της βραβευμένης Νύχτας του Σάουιν), νέο Γιώργο Δάμτσιο (#Ευγενείς_Άγριοι 2), νέο Μάριο Δημητριάδη και πολλά, πολλά ακόμη, που όμως δε θα σας τα πούμε τώρα! Όχι φυσικά! Δε θα σας τα πούμε, γιατί δε μας αρέσουν τα spoilers. Και ξέρουμε, ότι ούτε και σε σάς αρέσουν. Οπότε… υπομονή.

Καλή χρονιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου