Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Το Πέμπτο Επίπεδο: Ο Τζακ Ρίτσερ επιστρέφει. Και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει...


Είναι «ο Τζέιμς Μποντ της εποχής μας» (Ken Follett). Θεωρείται ένας από τους πιο εθιστικούς χαρακτήρες της σύγχρονης λογοτεχνίας. Μάρτυρες, οι αναγνώστες σε 50 χώρες. Και δικαίως πια έχει κατακτήσει την κορυφή ως «ένας  από τους πιο αυθεντικούς, ελκυστικούς ήρωες της ποπ κουλτούρας του αιώνα μας» (The Washington Post). Είναι ο Τζακ Ρίτσερ και Το Πέμπτο Επίπεδο είναι η πολυαναμενόμενη 20η περιπέτειά του!

Είναι περιττό να σας αναφέρουμε ότι το νέο βιβλίο του μοναδικού Lee Child «διαβάζεται με κομμένη την ανάσα» (Evening Standard). «Με τη γνωστή ωμότητα και γεμάτο ενέργεια» (Independent), στο βιβλίο αυτό «οι νέοι αναγνώστες θα βρουν ένα καλό σημείο εκκίνησης της σειράς και οι θαυμαστές θα χαρούν που θα συναντήσουν και πάλι τον Τζακ» [LibraryReads (Top Ten Pick)].

Και φυσικά, μην ξεχνάτε ότι ήδη επανακυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία οι πρώτες τρεις περιπέτειες του Τζακ Ρίτσερ (Κλοιός Θανάτου, Τελική Αναμέτρηση, Θανάσιμη Παγίδα), ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ακολουθούν τα επόμενα τέσσερα βιβλία της σειράς (Βασικός Ύποπτος, Η Ηχώ του Μίσους, Προαναγγελία Εγκλήματος και Ένας Θάνατος δεν είναι Αρκετός).



Λίγα λόγια για την υπόθεση


«Για ποιο λόγο ονομάζεται Ανάπαυση της Μητέρας αυτή η πόλη;»
Αυτό μόνο θέλει να μάθει ο Ρίτσερ. Αλλά δεν του δίνει κανείς την απάντηση.


Πρόκειται για μια μικροσκοπική κωμόπολη καταχωνιασμένη σ’ ένα σιτοβολώνα δυόμισι εκατομμυρίων στρεμμάτων. Έχει ένα σιδηροδρομικό σταθμό και σκυθρωπούς κατοίκους που παρατηρούν καχύποπτα όλους τους ξένους. Εκεί βρίσκεται και μια γυναίκα γεμάτη ανησυχία, η Μισέλ Τσανγκ, που περνάει τον Ρίτσερ για κάποιον άλλον: για τον άφαντο συνεργάτη της σε μια ιδιωτική έρευνα που κατά τη γνώμη της πρέπει να ξεκίνησε σαν μια ουσιαστικά ασήμαντη υπόθεση, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε θανάσιμη.

Ο Ρίτσερ δεν έχει κατά νου κάποιον ιδιαίτερο προορισμό, έχει απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή του, και η Τσανγκ έχει κάτι το ιδιαίτερο… έτσι λοιπόν αποφασίζει να τη βοηθήσει. Πόσο άσχημη μπορεί να είναι αυτή η ιστορία; λέει με το νου του. Δεν αργεί όμως να εμπλακεί σε μια επικίνδυνη κούρσα από το Λος Άντζελες στο Σικάγο, στο Φοίνιξ και στο Σαν Φρανσίσκο, μια κούρσα που περνάει μέσα από τα κρυφά μέρη του διαδικτύου και που τον φέρνει αντιμέτωπο με παλιόμουτρα και φονιάδες σε κάθε βήμα –οδηγώντας τον τελικά στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε, στην Ανάπαυση της Μητέρας. Κι εκεί θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τον χειρότερο εφιάλτη του…


ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Make Me) του Lee Child
Μετάφραση: Νίκος Ιβραηνίας

Τιμή: € 9,90 € ● Σελίδες: 440 ● ΙSBN:  978-960-507-119-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου