Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

2017: Μια χρονιά πολύ BELL!


Το 2017 έφτασε και οι Εκδόσεις BELL σας παρουσιάζουν συνοπτικά τα βιβλία που φέρνει μαζί του το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους (γιατί, όπως και να το κάνουμε, η ευτυχία πρέπει να καταναλώνεται λίγο-λίγο, σιγά-σιγά, βασανιστικά…).

Λοιπόν, πάρτε χαρτί και μολύβι (λέμε τώρα) και αρχίστε να κάνετε τη wish list σας. Εμείς βάζουμε τα βιβλία, εσείς βάλτε την όρεξη για διάβασμα και φύγαμε!


Σειρά BELL Best Seller/pocket βιβλία


Και ξεκινάμε με τις νέες κυκλοφορίες στην πολυαγαπημένη όλων σειρά pocket βιβλίων, τα BELL Best Seller!

Ο νέος χρόνος ξεκινάει δυναμικά με τη νέα (14η στη σειρά) περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ, το Ο Καιρός των Μαρτυρίων (A Time of Torment) του John Connolly. Αυτή τη φορά, ο αγαπημένος ντετέκτιβ έρχεται αντιμέτωπος με μια παράξενη, απομονωμένη κοινότητα που ονομάζεται Κατ (όχι το νοσοκομείο :-Ρ) και… όχι, δε σας λέμε τίποτα περισσότερο. Λίγη υπομονή! Να έχετε να διαβάσετε και κάτι!

Τον Φεβρουάριο το παίζουμε αντί-Αγίο-Βαλεντινιάτικοι (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) και συνεχίζουμε με ένα νέο όνομα στα BELL Best Seller: Robert Pobi και το συγκλονιστικό του ντεμπούτο Bloodman –ένα αστυνομικό θρίλερ με πινελιές υπερφυσικού (ή μήπως όχι;) τρόμου. Ψήνεστε; Ψηθείτε, αλλά μην καείτε γιατί το μενού στη συνέχεια, και όπως προχωράει η χρονιά, έχει και Down The Darkest Road της Tami Hoag και… (τα νταν τα ντααααν) End of Watch του Stephen King –ε, ναι, το τελευταίο μέρος της τριλογίας που άνοιξε με το Ο κύριος Μερσέντες και συνεχίστηκε με το Ό,τι βρεις, δικό σου έρχεται για να σας ξεμυαλίσει (με την καλή έννοια), ενώ κουβαλάει στην πλάτη του και το βραβείο καλύτερου βιβλίου Μυστηρίου-Θρίλερ για το 2016 (Goodreads Choice Awards 2016)!

Και καθώς θα καλοκαιριάζει και θα ξεκινήσουν οι πρώτες δειλές βόλτες στην παραλία, ένας James Patterson (και δύο μη σας πούμε) επιβάλλεται. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το 12th of Never (Γυναικεία Λέσχη Φόνων) και βλέπουμε… Last but not least, έχουμε κάτι που μάλλον δε θα το περιμένατε. Εκεί, γύρω στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, πέφτουν συνήθως οι τίτλοι τέλους της σεζόν για μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων. Ο τίτλος της; The Walking Dead. Γιατί σας τα λέμε τώρα εμείς αυτά; Γιατί, αυτό το καλοκαίρι θα μπορέσετε να πάρετε στην παραλία τους αγαπημένους σας… βαδιστές. Ναι, ο Robert Kirkman (ο δημιουργός της νούμερο 1 τηλεοπτικής σειράς και του ομώνυμου κόμικ) παρουσιάζει τη σειρά μυθιστορημάτων The Walking Dead και τα BELL Best Seller σας φέρνουν το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Κυβερνήτη, με τίτλο Rise of the Governor (είδατε τι κάνουμε για να μη σας πιάσει το γνωστό στερητικό σύνδρομο των zombies;)
    

 

«Βιβλιοπωλειακά» BELL


Είναι γεγονός πως τις Εκδόσεις BELL τις λατρέψατε λόγω της σειράς pocket βιβλίων BELL Best Seller. Εκτός της γνωστής αυτής σειράς μας, όμως, τα τελευταία χρόνια εντείνουμε την προσπάθεια να έχουμε μια μεγαλύτερη παρουσία στα βιβλιοπωλεία (κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα pocket βιβλία, για πολλούς και διαφόρους λόγους) –χώροι που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί (και δικαίως) ότι είναι ο φυσικός χώρος των βιβλίων.

Έτσι, μέσα στο 2016 εκτός από τις επανεκδόσεις σπουδαίων βιβλίων σε μεγαλύτερο, «βιβλιοπωλειακό» μέγεθος (π.χ. Η Πτώση των Γιγάντων του Ken Follett, Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια της Harper Lee, Ο Γατόπαρδος του Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Η σειρά του Μαύρου Πύργου του Stephen King, Νυχτερινή Βάρδια του John le Carré κ.α.) είδαμε και την έκδοση βιβλίων νέων συγγραφέων που «τάραξαν» τα νερά στο εξωτερικό και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν διεθνή bestsellers (Τι Άφησε Πίσω της του T.R. Richmond και Πίσω Από Κλειστές Πόρτες της B.A. Paris). Επίσης κάναμε ένα ξεκίνημα στην ελληνική μυθιστοριογραφία με το βιβλίο της Ίρις Καλβά Τα Κάστρα των Ονείρων, ενώ εκδώσαμε non fiction βιβλία που έκαναν αίσθηση: π.χ. την bestseller αυτοβιογραφία του σπουδαίου John le Carré Η Σήραγγα των Περιστεριών, Το Μέλλον Ήρθε Πιο Νωρίς του Παναγή Μεταξάτου και «έξυπνα», χιουμοριστικά βιβλία όπως το Πώς να είσαι Παριζιάνα Όπου κι αν Βρίσκεσαι και το Μερικές Μικρές Ιδέες Πριν Γίνεις Μαμά.

Το 2017 αναμένεται μια ακόμη πιο παραγωγική χρονιά! 

Έτσι, για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, έχετε να περιμένετε:

Το εκπληκτικό βιβλίο τρόμου του μοναδικού Joe Hill, The Fireman (βραβείο καλύτερου βιβλίου Τρόμου της χρονιάς στα Goodreads Choice Awards 2016). Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ξεσπούσε μια παγκόσμια επιδημία όπου οι άνθρωποι θα… αυτό-αναφλέγονταν; Άουτς… Λίγη μόνο υπομονή μέχρι το Φεβρουάριο και θα μάθετε.

Τον Μάρτιο έρχεται το νέο μας ελληνικό μυθιστόρημα Κρυσταλλία της Ειρήνης Βαρδάκη. Η ιστορία μιας κοπέλας που ήθελε να αγαπηθεί και να αγαπήσει, ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο και ένας σκοτεινός δολοφόνος που θα ανατρέψει τα πάντα… Μυστήριο, συγκίνηση, ανατροπές –το ντεμπούτο της Ειρήνης Βαρδάκη τα έχει όλα και σας καλεί να το ανακαλύψετε.

Τον Μάιο θα έχουμε ταξιδιάρικη διάθεση (σας το δηλώνουμε από τώρα). Τι θα λέγατε να πάμε από την Αθήνα μέχρι τη βόρεια Αγγλία; Κι από κει να ανηφορίσουμε για την πανέμορφη Σκωτία και πάλι πίσω ως το Λονδίνο. Κι όλα αυτά με οδηγό μας τη σκοτεινή, ιερή γιορτή των Κελτών: τη Νύχτα των Νεκρών. Ή μάλλον, καλύτερα, τη Νύχτα του Σάουιν της Φραντζέσκας Μάνγγελ… Δε θα σας πούμε περισσότερα. Απλώς, κρατήστε το όνομα του βιβλίου και το όνομα της συγγραφέως. Θα μας θυμηθείτε. 

Τέλος, τον Ιούνιο υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με ένα ψυχολογικό θρίλερ που είμαστε βέβαιοι ότι θα σας συντροφεύσει στις παραλίες: πρόκειται για το Sometimes I lie της πρωτοεμφανιζόμενης Alice Feeney. Αντί να σας πούμε εμείς δυο λόγια για την υπόθεση του βιβλίου, ας αφήσουμε την ηρωίδα να μιλήσει για τον εαυτό της:
«Με λένε Άμπερ Ρέινολντς. Υπάρχουν τρία πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζεται για μένα:
1.    Βρίσκομαι σε κώμα.
2.    Ο σύζυγός μου δεν με αγαπάει πια.
3.    Μερικές φορές λέω ψέματα
».
Νομίζουμε πως δε χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτε περισσότερο για το Sometimes I Lie, παρά μόνον ότι αν το πάρετε μαζί σας στην παραλία, η θάλασσα θα σας… περιμένει και θα περιμένει και θα περιμένει… (Πώς αλλιώς να σας εξηγήσουμε ότι δε θα το αφήνετε από τα χέρια σας για να βουτήξετε; Εμείς το διαβάσαμε και κολλήσαμε!) 


Όλα τα παραπάνω είναι μια μικρή γεύση για το τι σας περιμένει μέσα στο 2017.

Διψάτε και γι’ άλλα βιβλία; Stay tuned! Όσο θα προχωράει το 2017, τόσο θα πληθαίνουν και οι ανακοινώσεις για τα νέα μας βιβλία. Το μόνο που έχουμε να σας πούμε για την ώρα, είναι: Καλή χρονιά (και όρεξη για διάβασμα να έχετε)!

ΥΓ1: Έτσι, για να μη μας κρατάτε μούτρα, σας παραθέτουμε ονόματα συγγραφέων των οποίων τα νέα βιβλία θα δείτε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017: Ken Follett, Saul Black, James Patterson, Lee Child, Jeffrey Archer, Belinda Bauer και άλλοι πολλοί.

ΥΓ2: Γνωρίζουμε ότι πολλοί και πολλές από εσάς περιμένετε επανεκδόσεις βιβλίων του Stephen King. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να υπάρξουν και αυτές μέσα στο 2017.

ΥΓ3: Συνεχίστε να διαβάζετε βιβλία και να λέτε τη γνώμη σας γι’ αυτά.

ΥΓ4: Καλή Χρονιά είπαμε; Καλή (αναγνωστική –και όχι μόνον) Χρονιά!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου