Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Οι Εκδόσεις BELL εξασφάλισαν τα δικαιώματα για την έκδοση στα ελληνικά του νέου βιβλίου της Harper Lee «Go Set A Watchman»!



Οι Εκδόσεις BELL (ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ) ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια την απόκτηση των δικαιωμάτων για την έκδοση στην ελληνική γλώσσα του νέου βιβλίου της Harper Lee «Go Set A Watchman».

Η Harper Lee είναι η συγγραφέας του θρυλικού «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», ενός από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα, για το οποίο τιμήθηκε και με το Βραβείο Πούλιτζερ το 1961.

Οι φυλετικές διακρίσεις, η δικαιοσύνη, τo κουράγιο να υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου, αλλά και η φιλία, η διαδικασία της ενηλικίωσης, η ίδια η εξαιρετική απεικόνιση του αμερικανικού Νότου, έκαναν το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» ένα από τα σπουδαιότερα και δημοφιλέστερα βιβλία της αμερικανικής λογοτεχνίας, που διαβάζεται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο διατηρώντας αμείωτη τη φρεσκάδα και τη δύναμή του. 
 
 
Από τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Λονδίνο
Το «Go Set A Watchman», στο οποίο ξανασυναντάμε τη Σκάουτ και τους άλλους ήρωες της Harper Lee δύο δεκαετίες αργότερα, είναι στην πραγματικότητα το πρώτο της βιβλίο. Η συγγραφέας συνέλαβε αρχικά την ιστορία της ενήλικης Σκάουτ, αλλά οι αναφορές στην παιδική της ηλικία στο Νότο συνάρπασαν την επιμελήτρια του εκδοτικού της οίκου τόσο ώστε τη συμβούλεψε να τις αναπτύξει σε μια ξεχωριστή ιστορία, που έγινε το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια».

Ύστερα, το «Go Set A Watchman» ξεχάστηκε, για να ανακαλυφθεί μόλις πρόσφατα από τη δικηγόρο της συγγραφέως σ’ ένα φάκελο με άλλα έγγραφα. Η Harper Lee αποφάσισε να το εκδώσει χωρίς επεμβάσεις και αλλαγές, όπως ακριβώς γράφτηκε.

Η είδηση για την εύρεση του χειρογράφου και την επικείμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ και την Αγγλία (στις 14 Ιουλίου), έγινε πρώτο θέμα διεθνώς και προκάλεσε φρενίτιδα στον εκδοτικό κόσμο.

Οι Εκδόσεις BELL, που γνώρισαν τη Harper Lee στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τη δεκαετία του ’80 και από τότε κρατούν πάντοτε διαθέσιμο το «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» στη χώρα μας, μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα και για το νέο βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί μέσα στο 2015 και στα ελληνικά.

http://www.bell.gr/bookdetails/9/427/%CE%9F%CF%84%CE%B1%CE%BD%20%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%20%CF%84%CE%B1%20%CE%9A%CE%BF%CF%84%CF%83%CF%8D%CF%86%CE%B9%CE%B1%20-%209%CE%B7%20%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου