Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Το νέο πρόσωπο του τρόμου έχει όνομα: NOS4A2



Μετά τα πολυβραβευμένα Φαντάσματα του 20ου αιώνα, Κουτί σε Σχήμα Καρδιάς και Κερασφόρος, ο Τζο Χιλ επιστρέφει με μια επική ιστορία τρόμου, αγωνίας και φαντασίας, η οποία τον καθιερώνει οριστικά ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς τρόμου της γενιάς του.

Το Νοσφεράτου είναι ένα μυθιστόρημα «συναρπαστικά τρομακτικό και ανατριχιαστικά σαγηνευτικό», όπως έγραψαν οι Sunday Times, ένα πραγματικό «αριστούργημα του τρόμου», σύμφωνα με το Time Magazine.

Ανακαλύψτε κι εσείς τη συγγραφική δεινότητα του Χιλ στο νέο πολυαναμενόμενο σκοτεινό και εφιαλτικό βιβλίο του, ένα «μυθιστόρημα, καθηλωτικό από την αρχή ως το τέλος», με το οποίο «ο Χιλ έγινε μάστορας της τέχνης του», όπως υπογραμμίζει το Publishers Weekly.


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο Τσαρλς Μανξ έχει μια παλιά Ρολς-Ρόις, με μια παράξενη πινακίδα που γράφει NOS4A2. Μ’ αυτήν πηγαίνει βόλτα τα παιδάκια σ’ ένα παραμυθένιο μέρος, τον Χριστουγεννότοπο. Κι εκεί, στη χώρα της διεστραμμένης φαντασίας του, οι αθώοι επισκέπτες του μεταλλάσσονται σε πλάσματα τρομακτικά σαν τον ίδιο…

Η Βικτόρια Μακουίν έχει το χάρισμα να βρίσκει πράγματα: Ένα χαμένο μπρασελέ, μια φωτογραφία… Συμβαίνει όποτε περνάει με το ποδήλατό της την παλιά γέφυρα στο δάσος. Δεν το ’χει πει σε κανέναν –καλά καλά δεν ξέρει ούτε κι εκείνη πώς γίνεται.

Κι έρχεται η μέρα που η Βικ βρίσκει στο δρόμο της τον Τσάρλι…

Έχουν περάσει χρόνια από τότε. Το μοναδικό παιδί που γλίτωσε ποτέ από τον Τσάρλι είναι τώρα μια νέα γυναίκα που δε θέλει να θυμάται την περιπέτειά της. Αλλά ο Τσάρλι δεν έχει ξεχάσει. Και για να εκδικηθεί, θ’ αρπάξει από τη Βικ αυτό που μετρά περισσότερο στη ζωή της. Κάτι που δεν μπορεί να αντικαταστήσει με τίποτα.

Η μάχη αρχίζει. Και η Βικ ξέρει πως δεν έχει επιλογή: ή θα αφανίσει τον Τσάρλι ή θα χαθεί η ίδια προσπαθώντας να σώσει ό,τι αγαπά… 



ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ»
«Είναι γνήσια τρομακτικό και, πραγματικά, τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις από ένα έργο τρόμου».                                                              
The Independent on Sunday


«Η φαντασία του Χιλ είναι… πολύ πλατιά… Το Νοσφεράτου είναι γεμάτο ρίγη και στιγμές αγωνίας»                                                                     
New York Times Book Review


«Διαβάστε το με τα φώτα ανοιχτά και τα παιδιά σας κλειδωμένα σε μια ντουλάπα».                                                                                                        
BookRiot.com


«Η αποκαλυπτική κορύφωση είναι φανταστική».                                      
Daily News


Τη μετάφραση έχει κάνει ο Σταύρος Νικολάου.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου