Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Στο Παρίσι για το Δόκτωρ Ύπνος [Φωτογραφίες/βίντεο] – Μέρος Γ’



Διαβάστε το τρίτο –και τελευταίο– μέρος της εξιστόρησης της προσωπικής εμπειρίας του αναγνώστη και φανατικού θαυμαστή του Stephen King, Ηλία Φουντούλη, από την παρουσίαση του βιβλίου Δόκτωρ Ύπνος στο Παρίσι, το Νοέμβριο του 2013.  


Η Λάμψη και το Δόκτωρ ‘Υπνος. Όχι ένα απλό sequel

Λαμβάνοντας υπόψη παλαιότερες συνεντεύξεις του Stephen King στις οποίες είχε δηλώσει ότι δεν είναι ακριβώς υπέρ των sequel, αλλά υπέρ των ιστοριών με τους ίδιους ήρωες, έτσι μπορείτε να αντιμετωπίσετε και το Δόκτωρ Ύπνος: ως ένα διαφορετικό βιβλίο, με βαριές, ιστορικές ρίζες.

Ειδικότερα για το Δόκτωρ Ύπνος, ο King ήταν απολαυστικός, ενώ αποκάλυψε πως του ήρθε η ιδέα να γράψει τη συνέχεια της Λάμψης:





«Πολλοί μου έλεγαν “Μan, in Shining, you scared the shit out of me”. Ήθελα να δω αν μπορώ ακόμα να γράψω κάτι που να τρομάξει τον κόσμο και το προσπάθησα»

«Προβληματίστηκα αρκετά για το τι απέγινε εκείνο το παιδί από τη Λάμψη… Πώς συνέχισε τη ζωή του τελικά; Και πριν 5 χρόνια είδα σε μια εκπομπή ένα θέμα για μια γάτα σε ένα νοσοκομείο που ήξερε ποιος ασθενής ήταν ο επόμενος που θα πεθάνει και πήγαινε να κάτσει στο κρεβάτι του. Σκέφτηκα να γράψω μια τέτοια ιστορία αλλά μετά σκέφτηκα τι θα γινόταν αν στο ίδιο νοσοκομείο δούλευε και “εκείνο το παιδάκι από τη Λάμψη” ο Danny Torrence;»

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το Δόκτωρ Ύπνος. Ο Danny Torrance,  μεσήλικας πλέον και αλκοολικός, όπως ο πατέρας του, εργάζεται σε μια κλινική όπου χρησιμοποιεί το χάρισμα της Λάμψης για να βοηθήσει ασθενείς στην ήσυχη μετάβαση κάπου αλλού – εξ ού και ο τίτλος Δόκτωρ Ύπνος. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται η μικρή Άμπρα, εξίσου ψυχικά προικισμένη με τον ίδιο, η οποία χρειάζεται την προστασία του.

Το Doctor Sleep έγινε νούμερο ένα μπεστ σέλερ των New York Times (και έντυπο βιβλίο και ebook). Οι κριτικές στις εφημερίδες ήταν διθυραμβικές και ενώ στην αρχή κυκλοφόρησε στο internet ο χαρακτηρισμός «αρπαχτή», όταν τελικά το βιβλίο κυκλοφόρησε, τα αρνητικά σχόλια έδωσαν τη θέση τους στην επιβεβαίωση –σε αυτό που όλοι εμείς οι φανατικοί οπαδοί του γνωρίζουμε εδώ και χρόνια: Ο Stephen King είναι ο μεγαλύτερος συγγραφέας ιστοριών τρόμου αλλά και ένα από τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών.

Η παρουσίαση του Δόκτωρ Ύπνος έφτανε στο τέλος.

Ο ίδιος, σηκώθηκε και διάβασε την πρώτη παράγραφο του βιβλίου και μέσα σε ολοκληρωτική αποθέωση μας ευχαρίστησε, μας χαιρέτισε και αποχώρησε από τη σκηνή!



Γύρισα στην Αθήνα με ένα χαμόγελο που –ακόμη και σήμερα– δεν μπορεί να σβήσει ούτε πλαστικός χειρουργός!

Stephen King σε ευχαριστώ για όλα!

Ηλίας Φουντούλης


Κι εμείς, ευχαριστούμε τον Ηλία Φουντούλη που μοιράστηκε μαζί μας τη φανταστική του εμπειρία στο Παρίσι! Σας άνοιξε η όρεξη για «Δόκτωρ Ύπνος»; Υπομονή μέχρι τις 7 Μαρτίου!



Διαβάστε το Α' και Β' Μέρος του άρθρου Στο Παρίσι για το Δόκτωρ Ύπνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου