Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ένα Νησί. Έξι Άνθρωποι. Ένας Ωκεανός Τρόμου.


Ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί στο Δόλωμα;


Το τολμηρό, καθηλωτικό ντεμπούτο, από τον συγγραφέα για τον οποίο θ’ ακούσουμε να μιλούν ξανά και ξανά στο μέλλον, είναι εδώ!

Το Δόλωμα (Bait) του J. Kent Messum είναι μια σκληρή ιστορία, μια συνταρακτική εμπειρία που μένει χαραγμένη στο μυαλό του αναγνώστη για καιρό. Όπως έγραψε η Megan Abbott (βραβευμένη με Edgar συγγραφέας του Dare Me), «Διαβάζοντας το Δόλωμα είναι σαν να βουτάς από ψηλά σε σκοτεινά νερά. Αυτό που συναντάς στα θολά τους βάθη σε αναστατώνει, σου ανεβάζει τους σφυγμούς και σε αιφνιδιάζει πέρα για πέρα»





 Λίγα λόγια για την υπόθεση


Κανείς δε θα έρθει να σας βοηθήσει. Αυτό το έχουμε εξασφαλίσει.

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους ξυπνούν σ’ ένα απομακρυσμένο ερημονήσι στα Φλόριντα Κηζ, χωρίς κανείς τους να θυμάται πώς βρέθηκε εκεί. Σύντομα ανακαλύπτουν τι τους συνδέει: είναι όλοι εθισμένοι στην ηρωίνη. Καθώς αρχίζουν να νιώθουν τα πρώτα επώδυνα συμπτώματα της στέρησης, βλέπουν ένα γιοτ να έχει αγκυροβολήσει στα ανοιχτά. Τέσσερις άντρες πάνω στο κατάστρωμα τους παρατηρούν ατάραχοι, ενώ στα νερά γύρω από το σκάφος τριγυρίζουν πεινασμένοι καρχαρίες.

Έτσι αρχίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Οι έξι πρέπει να επιχειρήσουν το αδύνατο: να κολυμπήσουν μέχρι το αντικρινό νησί, όπου τους περιμένει μια ποσότητα ηρωίνης –ή να πεθάνουν προσπαθώντας. Όταν σχηματίζονται συμμαχίες, έρχεται αναπόφευκτα και η προδοσία. Όσο εντείνεται η μάχη για επιβίωση, τόσο πληθαίνουν τρομακτικά αυτά που διακυβεύονται –και τα κίνητρα εκείνων που τους έχουν αιχμαλωτίσει αρχίζουν τελικά να διαφαίνονται…


Το Δόλωμα είναι ένα βιβλίο για αναγνώστες με πολύ γερά νεύρα.


Τη μετάφραση έχει κάνει η Έφη Τσιρώνη.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου