Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

Ο Γλύπτης: Για κάποιους, ο φόνος είναι μια μορφή τέχνης…


Τα βιβλία του είναι #1 bestsellers σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Ο ίδιος, πριν στραφεί στη συγγραφή, ως μέλος της ομάδας Εγκληματολογικής Ψυχολογίας της Εισαγγελίας της Πολιτείας του Μίσιγκαν πήρε συνεντεύξεις από πολλούς εγκληματίες, μεταξύ των οποίων σίριαλ κίλερς και δράστες πολλαπλών ανθρωποκτονιών καταδικασμένους σε ισόβια κάθειρξη, και είχε την ευκαιρία να τους μελετήσει. Στην Ελλάδα έγινε από το πρώτο του βιβλίο η νέα εμμονή χιλιάδων αναγνωστών και, αναμφισβήτητα, αυτή τη στιγμή έχει κατακτήσει επάξια μια θέση ανάμεσα στους πιο αγαπημένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας.

Είναι ο Chris Carter και Ο Γλύπτης είναι η τέταρτη πολυαναμενόμενη  υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ. Αυτή τη φορά ο Χάντερ και ο συνεργάτης του Γκαρσία πρέπει να σταματήσουν έναν σίριαλ κίλερ πριν ολοκληρώσει το αριστούργημά του…

Όταν το 2020 αρχίζει στα BELL με Chris Carter και… καλλιτεχνική διάθεση, καταλαβαίνετε τι έχει να ακολουθήσει μέσα στη χρονιά… 
 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


 
Μια φοιτήτρια νοσηλευτικής βιώνει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής της όταν ανακαλύπτει τον ασθενή της, τον εισαγγελέα Ντέρεκ Νίκολσον, άγρια δολοφονημένο στο κρεβάτι του. Είναι μια παράλογη πράξη: ο Νίκολσον είχε καρκίνο και του έμεναν μονάχα μερικές εβδομάδες ζωής. Ωστόσο, αυτό που σοκάρει περισσότερο τον ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ της Διεύθυνσης Ληστειών και Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες είναι αυτό που ο δράστης έχει αφήσει πίσω του.

Ο Χάντερ δεν αμφιβάλλει πως ο δολοφόνος προσπαθεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία, με μια μέθοδο που δεν έχει συναντήσει ποτέ στο παρελθόν. Ποιο είναι το κρυφό μήνυμα;

Πάνω που ο Χάντερ και ο συνεργάτης του, ο Γκαρσία, πιστεύουν πως έχουν βρει το πρώτο στοιχείο, ένα δεύτερο πτώμα ανακαλύπτεται -και μαζί, ένα δεύτερο μήνυμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει τα δύο θύματα και η πρόοδος που έχουν κάνει πάει στράφι.

Αναγκασμένος να συνεργαστεί με την ερευνήτρια Άλις Μπόμοντ, ο Χάντερ έχει μπροστά του έναν αγώνα δρόμου για να βάλει στη σωστή θέση τα κομμάτια του παζλ... προτού ο Γλύπτης ολοκληρώσει το αριστούργημά του.

Ο Γλύπτης είναι το τέταρτο μυθιστόρημα του #1 bestselling συγγραφέα Κρις Κάρτερ με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ. 


Πληροφορίες για το βιβλίοΟ Γλύπτης (The Death Sculptor) του Chris Carter

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Τιμή: €9,90 ● Σελίδες: 440 ● ΙSBN: 978-960-507-132-5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου