Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΦΑΡΑΩ: Η Αίγυπτος δέχεται επίθεση...


Ο Γουίλμπουρ Σμιθ δεν είναι μόνο ο #1 συγγραφέας ιστορικών μπεστ σέλερ παγκοσμίως, ούτε απλώς ένας εκπληκτικός μυθιστοριογράφος που καθηλώνει με τη γραφή του τον αναγνώστη. Ο Γουίλμπουρ Σμιθ είναι, όπως πολύ σωστά έγραψαν οι Times, «από εκείνους τους κορυφαίους συγγραφείς που αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τους άλλους»!

Με όπλα τη γνωστή αφηγηματική του δύναμη και τη διεισδυτική και ολοζώντανη γραφή του, ο κατά τον Στίβεν Κινγκ «καλύτερος ιστορικός μυθιστοριογράφος» επιστρέφει στην αρχαία Αίγυπτο και παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο Φαράω: ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση και ένταση που θα σας ταξιδέψει σε μια εποχή απειλών, αίματος και δόξας.

Το Φαραώ είναι ένα απολαυστικό ιστορικό μυθιστόρημα που έρχεται να αποδείξει ότι ο δεξιοτέχνης παραμυθάς Γουίλμπουρ Σμιθ βρίσκεται στο απόγειο της δημιουργικής του ικανότητας. Μην το χάσετε. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Ο φαραώ Ταμώς έχει πληγωθεί θανάσιμα. Η αρχαία πόλη του Λούξορ έχει περικυκλωθεί. Τα πάντα φαίνεται να έχουν χαθεί.

Ο Τάιτα ετοιμάζεται για την τελειωτική, φονική επίθεση του εχθρού. Ο πρώην σκλάβος, που τώρα είναι στρατηγός των στρατιών του Ταμώς, δείχνει την ιδιοφυΐα του όταν φαίνεται να μην υπάρχει ελπίδα. Και η Αίγυπτος βρίσκεται τώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή της. Ένας παλιός σύμμαχος εμφανίζεται την πιο κατάλληλη στιγμή, η κατάσταση αντιστρέφεται και ο Αιγυπτιακός στρατός εξολοθρεύει τον εχθρό που υποχωρεί. Όμως, επιστρέφοντας νικητής στο Λούξορ, ο Τάιτα συλλαμβάνεται και κατηγορείται για προδοσία. Ο Ταμώς είναι νεκρός και ξεκινά μια καινούργια εποχή γεμάτη δηλητήριο. Στο θρόνο έχει αναρριχηθεί ένας καινούργιος φαραώ.

Ο φαραώ Ουτέρικ είναι νεαρός, αδύναμος και σκληρός, και απειλείται από την επιρροή που ασκεί ο Τάιτα μέσα στο παλάτι –ιδίως από τη φιλία του με τον Ραμσή, τον μικρό και πολύ αξιότερο αδελφό του Ουτέρικ. Όταν ο Τάιτα φυλακίζεται, ο Ραμσής υποχρεώνεται να κάνει μια επιλογή: να απαρνηθεί τον αδελφό του και να βοηθήσει τον Τάιτα να δραπετεύσει, ή να παραμείνει σιωπηλός και να αποδεχτεί την τυραννία του Ουτέρικ. Για έναν καλό άνθρωπο σαν τον Ραμσή, δεν τίθεται θέμα επιλογής. Πρέπει να απελευθερώσει τον Τάιτα, να σταματήσει τον Ουτέρικ και να ανακτήσει την Αίγυπτο.


ΦΑΡΑΩ (Pharaoh) του Wilbur Smith

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 440 ● ΙSBN:  978-960-620-740-2 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου