Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

2020 BELL: Το εκδοτικό πρόγραμμα μέχρι το καλοκαίρι


Όχι, μην μπερδεύεστε, δεν έρχονται 2020 BELL. Δε θα είχατε πού να τα βάλετε δηλαδή. Κι εμείς δε θα προλαβαίναμε να τα εκδώσουμε! Ας το πάρουμε από την αρχή: 

Αυτά είναι τα βιβλία των πρώτων πέντε μηνών του 2020. Ναι, τα BELL και τα SILK που θα κυκλοφορήσουνε μέχρι και το Μάιο. Πάμε να τα δούμε; Φύγαμε!



BELL Best Seller



Στα μικρά μας BELLάκια -που μεγάλωσαν σε μέγεθος και απέκτησαν χαρτί και βιβλιοδεσία super- εκδίδουμε, όπως είναι γνωστό, τις πιο συναρπαστικές σειρές βιβλίων: αστυνομικά, θρίλερ, μυστηρίου, περιπέτειες! Ας δούμε λοιπόν, τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον.

Η χρονιά ξεκινάει δυναμικά! Το πολυαναμενόμενο 4ο βιβλίο της νέας εμμονής μας που ακούει στο όνομα Chris Carter έρχεται στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία στις 10 Ιανουαρίου με… καλλιτεχνικές διαθέσεις. Ο νέος σίριαλ κίλερ που πρέπει να αντιμετωπίσει ο αγαπημένος ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ είναι Ο Γλύπτης. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακαλύψετε με ποιον τρόπο ο φόνος μπορεί να γίνει… τέχνη. Μπρρρρ.

Στις 7 Φεβρουαρίου συναντάμε για δεύτερη φορά μια γυναίκα δυναμική, σκληρή, έξυπνη και λίγο… ιδιόρρυθμη. Ναι, η Στέλλα Άνταμς χτυπάει πάντα τρεις φορές και αυτή είναι η δεύτερη. Μετά το ατμοσφαιρικό bestseller ντεμπούτο της, Βυθισμένος Ουρανός, η Κική Τσιλιγγερίδου παρουσιάζει τη δεύτερη υπόθεση (και το δεύτερο κεφάλαιο στη ζωή) της Στέλλας Άνταμς: Πύρινη Κόλαση. Αυτή τη φορά η Στέλλα πρέπει να ανακαλύψει έναν δολοφόνο που τρέφεται από τον πόνο των άλλων και σκηνοθετεί με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειές του. Και ξέρει πως, για να τον πιάσει, πρέπει να περπατήσει η ίδια μέσα στην ίδια την Κόλαση…

Στις 6 Μαρτίου συναντάμε νέο συγγραφέα και νέα σειρά αστυνομικών μυστηρίων. Ο Tim Weaver εκδίδεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά είναι παλιός γνώριμος στις λίστες των bestseller στο εξωτερικό, καθώς έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα στη σειρά βιβλίων του με υποθέσεις εξαφανισμένων προσώπων, και έχει προταθεί για σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων τα Dagger in the Library και Ian Fleming Steel Dagger. Το Κυνηγώντας τους Νεκρούς είναι το ντεμπούτο του και η πρώτη υπόθεση του διάσημου ήρωά του, Ντέιβιντ Ρέικερ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πολυάριθμοι θαυμαστές του John Connolly μετράνε μέρες μέχρι την επόμενη περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ. Κάποιοι μάλιστα απειλούν με εισβολή το βιβλιοπωλείο μας BELL books την ημέρα που θα κυκλοφορήσει (αν είναι δυνατόν)! Η ημερομηνία κυκλοφορίας, λοιπόν, του νέου βιβλίου του Ιρλανδού συγγραφέα (και το λέμε αυτό γνωρίζοντας τις συνέπειες), Το Βιβλίο των Οστών, είναι η 3η Απριλίου. Ετοιμαστείτε για ένα χορταστικό, καθηλωτικό μυθιστόρημα!

Και στις 8 Μαΐου επιστρέφει ο Τζακ Ρίτσερ! Ο λατρεμένος ήρωας του #1 bestselling συγγραφέα Lee Child έρχεται με το καθηλωτικό The Midnight Line. Στο 22ο βιβλίο της σειράς ο Ρίτσερ φτάνει σε μια μικρή πόλη του Γουισκόνσιν. Και από ένα μικροσκοπικό γυναικείο δαχτυλίδι θα βρεθεί μπλεγμένος στην πιο σκοτεινή και επικίνδυνη υπόθεση της καριέρας του…  

Σπουδαίοι συγγραφείς επιστρέφουν στα BELL



Είναι πολλοί οι διακεκριμένοι και αγαπημένοι συγγραφείς που επιστρέφουν φέτος στα BELL με τα νέα τους μυθιστορήματα! Πάρτε χαρτί και μολύβι (που λέει ο λόγος) και σημειώστε:

Στις 10 Ιανουαρίου υποδεχόμαστε τη βασίλισσα του αισθηματικού μυθιστορήματος Carole Matthews με το ολοκαίνουργιο Μαθήματα Ευτυχίας. Εκεί, η 38χρονη Μόλι Μπέικερ ζει στο Αγρόκτημα Ελπίδα, μια φάρμα εκατό στρεμμάτων στην αγγλική εξοχή, την οποία έχει μετατρέψει σε εναλλακτικό σχολείο για παιδιά που χρειάζονται ένα είδος εκπαίδευσης έξω από τα συνηθισμένα. Όταν ο κομψός και πετυχημένος Σέλμπι Ντέικερ φέρνει στο σχολείο της το γιο του τον Λούκας, όλα θα έρθουν τα πάνω κάτω στη ζωή της…  

Στις 7 Φεβρουαρίου ένας πατέρας πέφτει τυχαία πάνω στην κόρη του, η οποία το έχει σκάσει από το σπίτι και έχει ζητήσει να μην την ψάξει κανείς. Το κορίτσι είναι εθισμένο στα ναρκωτικά, είναι φοβισμένο και είναι φανερό πως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Εκείνος θα την παρακαλέσει να γυρίσει στο σπίτι. Εκείνη θα τρέξει μακριά. Εκείνος θα την ακολουθήσει. Και τότε… ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τον ίδιο και την οικογένειά του θα ξεκινήσει. Ο #1 συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ, ο μοναδικός Harlan Coben επιστρέφει με το συναρπαστικό, ανατρεπτικό #1 bestseller του, Φυγή!

Στις 6 Μαρτίου επιστρέφει η μοναδική Diane Setterfield με το #1 Times και Amazon bestseller Μια Φορά κι ένα Ποτάμι, το οποίο κατέκτησε το βραβείο Gold Crown 2019 (το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα της χρονιάς) της Ένωσης Συγγραφέων Ιστορικού Μυθιστορήματος. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την παράδοση με την επιστήμη, τη μαγεία με τους μύθους και τον ρομαντισμό με το σασπένς.

O Απρίλιος θα είναι μήνας Jeffrey Archer καθώς στις 3/4 κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο μυθιστόρημα του μετρ της μυθιστοριογραφίας με τίτλο Χωρίς Ρίσκο, το οποίο θα είναι το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς με ήρωα τον ντετέκτιβ Ουίλιαμ Γουόρικ, ενώ στις 24/4 έρχεται η επανέκδοση ενός αγαπημένου βιβλίου, του Αιχμάλωτος της Τύχης.

Στις 22 Μαΐου κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο τέταρτο μυθιστόρημα της εκπληκτικής B.A. Paris, Το Δίλημμα. Το νέο βιβλίο της συγγραφέως που κατέκτησε το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό με το #1 bestseller της Πίσω από Κλειστές Πόρτες (το οποίο έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις) είναι ένα μυθιστόρημα-έκπληξη, καθώς ανοίγει νέους δρόμους για τη βασίλισσα του ψυχολογικού θρίλερ: ένα σπαρακτικό ψυχολογικό δράμα με επίκεντρο ένα ζευγάρι που ο καθένας κρύβει από ένα μυστικό που αν το πει στον άλλο θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους.

Ελληνική λογοτεχνία



Τον Ιανουάριο σας καλούμε να γνωρίσετε μια νέα, ξεχωριστή φωνή στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού, τη Νατάσα Παυλίτσεβιτς. Στο μυθιστορηματικό ντεμπούτο της Νατάσας δυο γυναίκες σε ένα απομονωμένο σπίτι βρίσκονται αντιμέτωπες με μια αλλόκοτη πραγματικότητα. Την ώρα που τα προβλήματα μεταξύ τους πληθαίνουν και η σχέση τους δείχνει να αποσυντίθεται, τα δέντρα, τα χωράφια, τα σπίτια του διπλανού χωριού όλο και αποτραβιούνται. Ο κόσμος μοιάζει να συνεχίζει δίχως εκείνες, αφήνοντάς την Εύα και τη Δάφνη παγιδευμένες… κάπου αλλού. Το Κάπου Αλλού κυκλοφορεί στις 24 Ιανουαρίου.


Η λογοτεχνία του φανταστικού όμως έχει την τιμητική της και το δεύτερο μήνα του 2020, καθώς στις 21 Φεβρουαρίου ο Μάριος Δημητριάδης μας καλεί να ακούσουμε τις Φωνές από την Άβυσσο. Όταν ο εφιάλτης με τον οποίο είχε συμφιλιωθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια θα εισβάλει στην πραγματικότητά του, ο Ανδρέας θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με το σκοτάδι που κρύβει η ψυχή του. Το όνειρό του ήταν πάντα αυτό: Μια γυναίκα μπροστά σε ένα σπίτι. Τα λόγια της πάντα ίδια. «Γύρνα, εξιλέωση, το σπίτι μας, εκδίκηση». Παράνοια και φόβος τον κατακλύζουν όταν νιώθει την παρουσία της στον κόσμο του. Η ζωή του χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και οδηγείται σε αδιέξοδο. Βυθισμένος σε απόγνωση θα ακολουθήσει τη γυναίκα σε ένα χωριό...

Στις 20 Μαρτίου ο υποδεχόμαστε τον Γιώργο Γιώτσα με ένα μυθιστόρημα για τις φωτεινές αλλά και τις σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων. Το Κουτί είναι η συγκλονιστική ιστορία μιας μαθήτριας του λυκείου. Μέλος μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, με δύο γονείς που δείχνουν αδιάφοροι και επικίνδυνοι, όλη η αγάπη και η φροντίδα της Ζένιας πηγαίνει στον μικρό της αδερφό Νικόλα, που την έχει ανάγκη. Σύντομα, η κοπέλα θα έρθει αντιμέτωπη με το ρατσισμό, το μπούλινγκ, αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες. Και όταν η ζωή της πάρει μια άσχημη και απροσδόκητη τροπή, ο εφηβικός θυμός θα εξαπλωθεί μέσα της όπως το μελάνι εξαπλώνεται στο καθαρό νερό…

Αν υπάρχει μια Ελληνίδα συγγραφέας που ξέρει πώς να παίζει με το μυαλό του αναγνώστη, αυτή είναι η Ειρήνη Βαρδάκη και το αποδεικνύει για ακόμη μια φορά με το νέο της πολυαναμενόμενο ψυχολογικό θρίλερ Τσιχλόφουσκα. Τι κοινό έχουν μια influencer του Instagram που ζει μια εικονική ζωή, μια μαθήτρια που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εντός και εκτός σχολείου και μια μητέρα που δίνει συμβουλές στις άλλες μαμάδες μέσα από το YouTube; Έναν σκληρό διαδικτυακό εκβιασμό; Την ακλόνητη πεποίθηση ότι οι ιντερνετικές ζωές τους μοιάζουν τραγικά με μια ροζ ζαχαρωμένη τσιχλόφουσκα, έτοιμη να σκάσει στο ρετουσαρισμένο τους πρόσωπό; Η απάντηση στις 24 Απριλίου σε ένα βιβλίο που θα συζητηθεί. 

Στις 8 Μαΐου η Κωνσταντίνα Μόσχου επιστρέφει με ένα αστυνομικό μυθιστόρημα αλλιώτικο από τ’ άλλα… Ο απρόβλεπτος ντετέκτιβ Στάθης Παντελιάς έρχεται στα BELL και φέρνει στην επιφάνεια κάτι ύποπτο από το παρελθόν. Ο Παντελιάς έχει μια βασική αρχή: να μην αφήνει ποτέ πίσω του εκκρεμότητες. Έτσι, θα αρχίσει ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού με όσους είναι μπλεγμένοι σε εκείνη την παλιά υπόθεση ληστείας μετά φόνου. Το πρόβλημά του είναι πως, έγκλημα χωρίς τιμωρία δεν μπορεί να υπάρξει.  Μπορεί όμως ένας ερευνητής του διαμετρήματός του να αμφιβάλλει; Έχει και αυτός το δικαίωμα του λάθους, όταν όλος ο κόσμος γύρω του είναι λάθος; Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από την επιδέξια πένα της Κωνσταντίνας στο έξυπνο και χιουμοριστικό Οι Κυρίες με τα Τυρκουάζ.

SILK



Η ρομαντική μας πλευρά συνεχίζει και φέτος να χτυπάει σε ρυθμούς SILK. Μέχρι το Μάιο δύο είναι οι στάσεις που σας σημειώνουμε στο ημερολόγιο:

Η πρώτη είναι η 7η Φεβρουαρίου όταν η #1 Ελληνίδα συγγραφέας στο χώρο της ρομαντικής λογοτεχνίας, η Έλενα Αντωνίου φυσικά, επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη συνέχεια στην ιστορία του Ανδρέα Λοΐζου και της Λυδίας Αποστόλου: το Μετά τα Δάκρυα του Πάθους είναι η ιστορία που θα σας κλέψει την καρδιά μέσα στο καταχείμωνο…

Και στις 3 Απριλίου ετοιμαστείτε για τον 9ο Άρχοντα του Κάτω Κόσμου, της ομώνυμης bestselling σειράς της Gena Showalter, γιατί τότε κυκλοφορεί το Άγρια Αποπλάνηση.
 

Νέο φωτογραφικό project #my_greece: villages



To 2017 ήταν η χρονιά του φωτογραφικού project #my_greece, η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 Ιnsta-Φωτογράφων. Μέσα από την ομώνυμη και πολυταξιδεμένη έκθεση φωτογραφίας και την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος το φωτογραφικό αυτό έργο κατάφερε να προβάλει για δύο συνεχόμενα χρόνια τις ομορφιές της χώρας μας σε εγχώριο και διεθνές κοινό. Αυτή ήταν όμως μόνο η αρχή, καθώς φέτος, η σύμπραξη της ομάδας Greek Instagramers Events με τις εκδόσεις μας συνεχίζεται με το νέο project #my_greece: villages, το οποίο εστιάζει στην επαρχία με στόχο να αναδείξει την παράδοση, την καθημερινότητα, τους ανθρώπους, τις εποχές, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις ξεχωριστές εικόνες που συναντάμε στα πανέμορφα, γνωστά και άγνωστα, χωριά της Ελλάδας. Το νέο φωτογραφικό άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο!

Και μετά το Μάιο;



Και μετά το Μάιο… θα σας αφήσουμε σε αγωνία… εντάξει, εντάξει. Μη φωνάζετε, θα σας πούμε λίγα πράγματα για να πάρετε μια ιδέα για το τι έχετε να περιμένετε.

Ας ξεκινήσουμε με το βιβλίο-rollercoaster του καλοκαιριού: The Hunted του Gabriel Bergmoser. Βρίσκεσαι στις ερημιές της Αυστραλίας και κάποιοι θέλουν κάτι από εσένα. Κάποιοι σε κυνηγούν… Περισσότερες πληροφορίες έρχονται σύντομα... Κατά τ’ άλλα: Νέος Chris Carter (ναι, κι άλλος), νέος Rob Sinclair, νέος M. W. Craven, νέος Ken Follett (NAI!), νέος Wilbur Smith.

Επίσης, στα BELL Best Seller έρχεται η νέα σειρά του David Baldacci με ηρωίδα την πράκτορα του FBI Άλτι Πάιν, το δεύτερο βιβλίο της σειράς Στα Άκρα του John Killian, που υπόσχεται ασταμάτητη δράση και αγωνία, ενώ υποδεχόμαστε και έναν νέο Έλληνα συγγραφέα που θα ταράξει τα εκδοτικά νερά, τον Λευτέρη Μπούρο με το πρώτο βιβλίο της νέας pulp noir σειράς… όχι, δε θα σας πούμε τίτλο.

Τέλος, στο β’ εξάμηνο της χρονιάς έρχεται επίσης το νέο κοινωνικό μυθιστόρημα της Ίριδας Καλβά και το τρίτο βιβλίο της σειράς Ευγενείς Άγριοι του Γιώργου Δάμτσιου, ενώ υποδεχόμαστε στα BELL τον Κωνσταντίνο Τρικουνάκη με μια καθηλωτική ιστορική περιπέτεια και τον Αλέξη Μοστριό με ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Όχι, δεν είναι μόνο αυτά. Απλώς για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένετε μερικούς μήνες ακόμα. Μέχρι δηλαδή να ανακοινώσουμε και το εκδοτικό πρόγραμμα του β’ εξαμήνου του 2020. Μέχρι τότε, καλές γιορτές και καλές αναγνώσεις! 

2 σχόλια: